Idag ville vi prøve en ufullendt tur. Komme oss til Rovsstjønna og videre opp til setrene. Parkerte nedi Råbygda som vanlig i halv elleve tida, nydelig morgen stemning med skodde utover fjorden.
 
Vi slet for mye med krøttera som beitet rundt stien. Borga ble helt tussete av de store dyra. Allerede oppi skogsveien innså jeg at vi ikke kom langt idag. Selv om det var godt og kjølig inni skogen, så skar smertene såpass i fotene at det gikk forferdelig tregt oppover.
 
Oppe ved utsiktsplassen måtte vi ha oss en lengre kvil for å komme oss igjen. Det blir jo lettere herfra, veien går innover marka. Vi var alene i marka, ennå hadde jeg ikke sett en sjel på hverken opp eller nedtur. Endelig kom vi opp til bekken, og satte oss godt til rette på en fururabbe like ved. Denne plassen er liksom favorittplassen min, ser litt av byen mellom grantrærne nedover og kan følge med på folket på tur til Rokollen.
 
Etterpå gikk vi opptil Rovstjønna og hytta i nordøst. Endelig oppe i marka!
 
 
Nå kunne vi slappe av Borga, de bratte bakkene var gått. En lang pause for slitne Borga som sovnet raskt og jeg fotograferte de to nøkkerosene som fløt uti vatnet.
 
 
Så gikk vi opptil Rovssætra. Endelig! Fra andre kanten har jeg kommet så langt som Melanddsætren, kanskje jeg engang skal klare å gå helt til Reitsætra og helt over hit til Rovssætra? Har ennå ikke funnet utav heimturen, uten skyss fra Reitan til Tunga, blir det altfor langt.
 
Heimturen gikk først nedtil Rovstjønna. Et ørlite fragment av rikmyr må vi se på neste år, kanskje er det noen eksklusive orkideer her? Ved tjønna var det en del halmgul dvergjamne og en del ljåblom. Klokka var blitt seks da vi kom bort til hytta igjen. Det var bare ikke nok dagslys for en tur bortil utsiktspunktet på Rokollen, så da satt vi oss ned her og tok en god matpause. Borga sovnet igjen, hadde vært drygt for ho idag ja.
 
 
Jeg var nervøs for Borga idag. Hadde ikke sett voffen så sliten noengang. For hver pause så la hu seg rett ned og sovnet ganske snart. Men hun ville være med og trakk som som vanlig da jeg startet opp igjen.
 
 
Får prøve å ta det rolig på nedtur da. Det var jo ikke enkelt, nå fikk Borga teften på heim, og dro værre en verst. Jeg prøvde å få a til å gå bak, men det ble vanskelig nedover traktorveien, hu smatt stadig forbi. Vel nede på beitemarka, sto dagens siste store utfordring klar. Og de sto rundt stien og beitet! Jeg skulle absolutt gått storrunden via gården bare for å slippe det som nå skjedde. Borga bjeffet! Det må være første gangen iår! Ble helt rabiat. Nei, Rovstjønna/Rokollen skal vi ikke mer før disse kreaturene er godt og vel fasttjoret på båsen igjen.
 
 
Tilbake til bilen i ni-tida. En vakker, varm sensommer kveld, det var mye folk ute og ruslet. Ble en riktig fin langtur idag, hadde brukt mye tid på fotografering og lange pauser. For i morgen venter årets høydepunkt, skal prøve en real topptur i Trollheimen!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ForrigeLangjørgen
Neste artikkelTopptur til Svahøa!
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments