Lange trasige dager i mange mange minus, ja vi hadde nesten tyve minusgrader nylig. Endelig en dag hvor Kjell hadde fri.

 

Men været ville ikke være på laget, kaldt gråvær. Så vi funderte fottur i Orklaparken. Men Kjell skar igjennom så det bars på Kjølen.

Underlig med ski på beina. Skjønner ikke hvorfor dette skal være så populært. Vinglete og ustødig. Men det var jo en sjarm med det. Jeg hadde jo  kjøpt nytt igjen. Skia, Åsnes Amundsen var fra ifjor, de var perfekte. Med skoa var forferdelige, billige, stive, vonde skisko, selvom om de kanskje så bra ut. Litt for lange stava.

Så i elleve tida var vi klare på campingen på Hemkjølen. Nye skisko, Crispi Stetind. Nye staver, Åsnes expedition, karbonstaver! Dette må bli bra, og det ble det!

Men været, som vi tusla oppover den preppa traseen, så ble det værre og værre været. Bleste litt, greit nok det. Men så begynte det å snø, allt ble kvitt, ingen sikt, ingen kos. Vi to hadde det greit og varmt inne i skalljakkene og vindbuksene, men det hadde jo vært kjekt å se litt av terrenget vi gikk i da. Det var nå jeg ropte hurra! Skistøvlene var bare helt fantastiske, varme gode og fantastisk stødige. Nå følte jeg på at jeg skulle få til å gå på ski!

Så etterhvert ga vi opp noe lengre tur, bortover den store myra ville det bli ruskete å gå. Så vi brøt av og gikk bortil den første hytta og tok maten der. Et nytt hurra! Nå var det fantastisk med skikkelig tilmålte staver. Og så gode og lette å gå bortover djupsnøen med!!

Etterpå bare rente vi nedigjen. Da kom sola da. Å så fint det ble!

Jeg skulle vel revet av kortfellene og rent litt på ski nedover. Men det var bra med nye utfordringer idag. Det var nesten to år siden sist jeg hadde prøvd denne merkelige innretningen med ski og staver. Var jo litt artig også, bare for å ha prøvd det.

ForrigeNaustplassen i januar
Neste artikkelKald tur oppå Kjølen
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments