Tenkte vel på enda en tur til Kjølen, men så foreslo Kjell Stuggudalen. et godt valg. Vi var oppi Risan i elleve tida og parkerte utom skogsveien innover Stuggudalen. Godt utbrøyta parkering og det hadde vært mye scootertrafikk innover dalen.
 
Sola var allerede sterk og god over oss, det ble så fint innover veien og forbi setrene. Gikk med kortfeller, så noe gli hadde jeg aldri idag, det ble mer sånn stapping i snøen oppover. Var ikke om lenge forbi parkeringa, men valgte kanskje feil trase oppover.
 
Jeg gikk som jeg alltid har gjort, til venstre. Opp bratta der alle scotrene hadde kjørt. Skulle nok ha gått rett fram opp til høyre, der opp var skisporet alle hadde gått. Og der var også sola, både nå og da vi kom på heimtur.
 
Så vi sleit oss nå opp den humpete scootertraseen. Jeg spente av skia og gikk opp de bratteste kneikene, det gikk da bra, hardt og fint underlag å gå på. 
 
 
Etterhvert kom vi oppå myra sørom Stuggudalsvatnet. Jeg var helt pust ferdig, hadde brukt altfor mye tid og krefter opp bakkene, var rett og slett utslitt. Men den enorme lykkefølelsen av å ha endelig greid å komme seg oppi Stuggudalen overdøvde smertene. Hurra!
 
Jeg innså at lengre kom vi ikke idag. Vi brøytet oss spor i retning Slettfjellet og satte oss i solveggen for en lengre lunsj. Gjorde godt for en sliten kropp, sola varmet så godt, påskestemning! Men det var en ekstremt lykkelig stund, bare det å være atti fjellet igjen etter så lenge, vel vitende at det kunne bli lenge til neste gang. Jeg nøt hvert sekund, men vi måtte nok ta på hjemvei snart. Sola duppet allerede nedi varden på Jonlifjellet, det skulle bli en kald heimtur.
 
 
Nedover den bratte scootertraseen gikk jeg med skia i hendene. Innså feilgrepet, enn om vi hadde gått skisporet, da hadde vi hatt sol på oss ennå!
 
Endelig kom vi ned på myra under Stuggudalssetrene. Jeg sleit alvorlig. Var totalt tom, helt utslitt, dette var altfor lang skitur for meg. Funderte på om jeg bare skulle gå videre, heldigvis spente jeg på meg skia igjen og fullførte skituren.
 
I fire-tida var vi tilbake til bilen uti Risan. Totalt utslitt, men så lykkelig! Vi hadde gått 4,5 km idag totalt. Det skulle altså bli litt i meste laget for meg, men håper på at vårføret om ikke lenge gir meg bedre gli og større mot på slike skiturer.
 
 
 
 
 
 
 
ForrigeTur i Orklaparken
Neste artikkelVed Gjølmesbrua
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments