Kjørte uti Sognlia idag. Fottur på skaren!

Startet halv tolv ved gården, et par minusgrader og gikk oppover veien til Grytdalen. Mye folk på tur idag, de fleste på ski, noen på fotan.

Ved steinbordet tok vi faret etter alt folket oppover mot Svartfjellet.

Nå først innså jeg hvor fantastisk turfjell dette er! Har jo i alle år ment at dette er for lite for kort. Men nå er det jo svært luggumt og akkurat passe for meg! Sammenlignet med feks Raudfjellet, så blir det omtrent samme lengda.

Idag var det jo mega fantastisk å gå oppover. Det blir ikke lettere noe gang! Hard skare med en cm nysnø oppå. Så det gikk raskt og greit idag. Ettersom sola steg så angret jeg vel litt på antrekket. Tre lag solid vinterull var i meste laget idag!

Oppom svaberga ved bekken tok vi en lang og god lunsj i solsteken. Dette bildet er tatt like oppom:

Så nå da vi var oppi snaufjellet gikk det strykende og lett oppover heia. Vi liksom fløt oppover og jeg begynte å tro jeg kanskje klarte å komme til toppen av Svartfjellet idag.

 

Da vi var oppå skaret ved Grønlikammen innså jeg likevel at det var dit vi kom idag. Ikke lengre. Det var ikke mer igjen av krefter, jeg gikk ned på kne flere ganger for å hente meg, værst var høyre fot som vanlig, den bar meg ikke lenger. Så da kreket vi oss oppå denne framtoppen og satt der med tekoppen og måpte over storsynet inn i Trollheimen:

 

Hele tinderekka med de hvite diamanter! Fra Gråfjellet, Svarthetta, Trollhetta, Rindhatten, Raudfjellet, Bolmetrollhetta, Neådalssnota og Snota. Fantastisk!

Det er en helt utrolig utsikt herfra ja, det så jeg i sommer da jeg var borte på selve Svartfjellet.

 

 

Etterhvert tuslet vi ned mot Grytdalen og Sognlia igjen. Glad for at sola ikke kom fram mer. Det begynte å bli løst i snøen, vi gikk raskt og lett nedover, nederst i skogen begynte vi å få litt lett gjennomslag.

En ny tur som ga meg livet i gave på nytt. Det skal egentlig så lite til, veien til Sognlia er ikke lang og på toppen av Svartfjellet ser du hele verden!

 

 

ForrigeTølløvstien
Neste artikkelTopptur til Rauhåmmåren – et vendepunkt
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments