I dag ville vi se på mulighetene for fottur innover Ulvåsmarka. Startet i elleve tida som vanlig, knapt ti grader, det så ut som det skulle bli en del sol på oss idag.
 
Veien var jo bar oppover og det var også parkeringsplassen oppi Ulvåsen. Varmt og godt vårvær, men det var meldt regn til kvelds så vi planla ingen lengre tur idag. Ville kanskje prøve oss innover mot Hovsslettet.
 
Da vi kom ned på skiløypa så vi hvorhen det bars idag. Meterdyp snø utover marka, men heldigvis hadde det kjørt en atv innover skisporet. Oppe ved krysset til Årlia var det bare gamle skispor oppover, så noe tur i retning Hovshaugen var bare å glemme. Vi tuslet videre innover skitraseen, slett ikke dumt, atv n hadde laget fine spor i snøen som vi gikk oppå.

 

 
Oppå kanten på Rømmemyra satte vi oss ned på vår vante plass under de store furuene med en god tekopp. Jo, det ville bli tungt idag, selv om sporet var fast og fint å gå, så var snøen ganske løs. Men det brygget opp til noe i sørvest, yr meldte jo regn til kvelds. Ble egentlig bedre humør av det, kaldere vær og snøen ville bli fastere for oss å gå på. 
 
Så vi tuslet videre over Rømmesmyra og opptil stikrysset til Rauhåmmåren. Vi planla en større lunsj borte ved rasteplassen som var anlagt i fjor. Men det var håpløst å gå bortover, bare løse snøen. Så vi valgte det enkle og fortsatte videre mot Rauåsen.
 
Etter en liten halvtime var vi sittende på hvilebenken ved trimkassen i Rauåsen. Hadde lengtet etter en god rasteplass utpå kanten, men alt var dekket med tung, våt snø. Dårlig utsikt, alt av fjell i sør, var innhyllet i skyer.
 
 
 
Oppover igjen til Rømmesmyra gikk greit men det var subbe med all den våte snøen. Merket nok at jeg har fått opp farten – litt. Det skal kanskje ikke så mye mer til før vi er igang for alvor, men så er det godt med vårvarme og sol!
 
Ved rasteplassen utpå myrkanten hadde jeg planer om en ørliten tepause. Merket at at formen er oppadstigende, det var egentlig ikke behov for det nå. 
 
Kom tilbake til Ulvåshytta i fire-tida, regnet var tydelig på vei hitover, men fremdeles var det godt og varmt ute, så vi satte oss ved Olavsbu og spiste resten av matpakka. En fin fem km tur idag, veldig luggum kortere tur som forberedelse til morgendagens vanskeligheter. For regnet kom nå, først ble det skikkelig kaldt, så kom ei lett og iskald regnskur over oss.
 
Det var vel først idag at det egentlig gikk opp for meg. Jeg er hjemme igjen! Jeg er på tur igjen og det er virkelig greia mi, det ER livet mitt!
ForrigeTopptur til Rokollen – året etter
Neste artikkelVed Elgshøgda
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments