Fantastisk maivær om dagene! Det var allerede 19 grader og stille da vi startet ved Espa halv elleve. Ruslet rolig innover marka, ble fort for varmt til å tenke på noe tur med tempo. Etter en kort time satt vi på fjøldungen i Aunet som vanlig, og spekulerte på hva vi egentlig skulle gjøre idag. Satt i skyggen, voffen peste bare verre. Fikk bare ta det med ro innover marka, det var hvitveis tid og alle enger lyste hvite av hvitveis.

 

Så vi fortsatte videre innover marka, forbi stikrysset til Lomstjønna og tok fatt på de dryge Aunmyrene. Gikk stien i kanten av myra. Vi planla vel å finne oss ei skyggefull furu utpå der et sted, raste der lenge og vel, vi var slitne og altfor varme begge to.

Pussig nok, så fløt jeg distansen mot Pikhaugtjønna ganske greit, ingen god rasteplass var å finne i vindstilla, så da bare gikk vi opp skitraseen og satte oss i dyp skygge fra furuskogen. Der ble vi sittende lenge, nesten en time. Hadde nok gått litt for hardt over myra, selv om det var lettere i skogkanten, nesten tørr sti og mer skygge.

Etterhvert tuslet vi videre. Planen idag var Årlia, men i denne varmen var ikke det å tenke på. Det ville bli for drygt og varmt. Så vi tuslet oppover skitraseen til Rødåsen.

Heldigvis var grinda åpen så vi kom oss greit igjennom. Oppe ved gården var det mye vårkål i fin blomst! Vi gikk opp til trimkassen og benken, satt der lenge og vel for å få igjen pusten i sommervarmen.

Knipset et bilde av Borga oppi Raudåsen. Synes dagens mobiler tar bra bilder, dette la jeg ut på Instagram:

Klokka var over seks da vi forfrisket tuslet ned til Hulluflata. La oss i skyggen og knipset maigull:

Vi hadde ikke sett folk i marka tidligere idag, men nå kom det mange. Alle var lettkledte og på trimtur. Noen sprang, noen syklet. Nesten nede  ved krysset til Oksbåsen  ble det en ny pause, strutseving er kommet såvidt igang:

 

Klokka var litt over åtte da vi kom ned i Espa igjen. Sjekket gpsn, jo vi hadde gått nesten 8 km idag. Veldig variert, mye våt myr, men også en del hardtrampa sti. Ganske lykkelig dag, godt å kjenne at dager med motgang hjemme, snues lett til det gode humør ved å ta seg en tur i marka!

ForrigeHimmelrike på Gjømshøgda
Neste artikkelSommervarme i Årlia