Vi innså fort at dagen idag ville bli den mest vellykete turdagen på lenge, så lenge vi klarte å tilpasse oss stekvarmen idag.
Startet litt etter ti oppi Ulvåsen, vindstille, nesten tyve grader. Det skulle bli varmt idag ja! Det er så vakkert nå oppi her nå, hvitveis blomstrer for fullt, vakker fuglesang, jeg blir aldri lei av Ulvåsmarka!
 
Vi ruslet i bra tempo opp til stikrysset og tok av oppover mot Årlia. Siste gangen vi var her, forrige uke, lå snøen hel over veien. Nå blomstret hvitveisen! Og skogsnelle, nå i vårstadiet:
 
 
Oppe i første storsvingen med utsyn mot Østhusen og Rabbora, innså jeg at dagen ble dryg. Borga peste voldsomt, og krøp i skyggen under et rotvelt. Jeg dro av meg den svette langerma skjorta og tok på den lekre rosa/svarte t-skjorta mi i tynn ull. Den er bare fantastisk i slikt glovarmt vær!
 
Etter en obligatorisk fotopause oppå utsikten ved Hovshaugen, begynte det å komme mye folk i marka. Alle samme vei som oss, over og ned i Årlia. Selv om jeg endelig har fått opp farta, litt, så ble vi fort og raskt forbigått av glade markatravere. 
 
 
 
Det ble jo noe helt annet å gå den gode traktorveien på nordsida av Hovshaugen idag, enn den håpløse myrvandringa over Aunmyra i steksola som vi gjorde sist. Så det ble en mye artigere tur idag, og det var enklere å hente seg igjen etter pause i skyggefull skog. 
 
Ruslet inn i tunet på Årlia i ett tida. Nå ble det bra med litt mat Borga! Vi slet litt med å finne en god plass på kanten med utsyn over Årlia – med skygge. Så vi ble nødt til å dra oss litt bakover inn i skogen. Å ta lang pause i steksola gikk bare ikke an, Borga var temmelig varm etter turen over fra Ulvåsen.
 
Etter en liten time i bra skygge, gikk fram foran Årlia og knipset bekkeblom og det obligatoriske bildet av husene, røde og grønne. Ser at taktekkinga er delvis flerra av, her må det gjøres noe i sommer. 
 
 
Opp til stikrysset ned til Oksbåsen var et kvarters hyggelig rusling i skyggefull granskog. Ikke en sjel å få selskap av, mens Borga været stadig skogens konge rundt omkring. Vi så faktisk elg nedi Hulluflata i forrige uke, sto som en saltstøtte og kikket på oss!
 
Det går jo nedover mot Rauåsen, men stien går stort sett i åpent hogstfelt, så det ble varmt åt oss utover stien. Naturskogen ved stikrysset til Hovsslettet ga oss kjærkommen skygge, så vi pauset en halvtime her.
 
 
Kom til Raudåsen i halv seks tida, tempoet vårt var nå lett subbing i stekvarmen. Jeg ga opp planen om Rauhåmmåren idag. Med mer grei temperatur ville det vært en liten time ekstratur. Men vi avrundet dagen her i Raudåsen, satt nesten en time og koste oss med den fantastiske sommeraftenen!
 
 
Etterhvert subbet vi oppover traktorveien mot Rømmemyra. Begynte å bli sulten, det var litt vanskelig å få seg nok skygge, særlig for Borga.
 
I sju tida var vi oppå myrene ved krysset til Rauhåmmåren. Her gikk jeg oppå en fururabbe og spredte utover fjellduken i god og deilig skygge for oss begge. Vi ble her lenge med den gode teen og Borga fikk masse pellets. Markatrimmerne var nå i farta, plutselig strømmet det på med lettkledte fra Ulvåsen. De fleste strøk ned til Raudåsen, noen gikk over myra og ned til utsikten.
 
 
Sola skinte så vakkert lavt bortover furuene da vi kom ned igjen til Ulvåsen i ni tida, og det var skikkelig varmt, godt over tyve grader.  Dagens rundtur ble på 8,5 km, luggumt det. Ei herlig tid nå, godt å leve, godt å kjenne at formen blir stadig bedre. En av de beste turene jeg har hatt i marka!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ForrigeRundtur i marka i vårblomstringa
Neste artikkelTopptur til Kneppfjellet