Startet ved Kårøyan fjellgård idag halv elleve, slørsol og 16 grader. Kjell og Kari skulle på Ruten, vi to ble med for å se på store diamanter i vest.
 
 
Veien opp til Kårvatn ble som vanlig en dryg halvtime på grusvei, så vi hadde en pause ved vatnet.
 
 
Fulgte så stien borttil NTNU-hytta Stakkslett. Et snedig hus, tegnet av arkitekter med fantasi.
 
 
Stien til fjells går opp på venstre side, men forsvinner fort oppi krattskogen. Jeg fant aldri den stien, så vi bare tuslet rett oppover den bratte myra med stadig bedre utsikt utover hele Kårøydalen:
 

Den første hundremeteren stigning var kjedelig romemyr med mye småbjørkekratt. Men etterhvert kom vi oppi greplyng heia, da ble det mye bedre å gå. Da var vi kommet såpass høyt at utsikten virkelig var flott, de første vi så var Indre og Ytre Sula i Sørvest, Strengen og Saksa i nordvest.

Fortsatte videre opptil skaret mellom de toppene på Kårfjellet. Satte oss ilag med en vakkert blomstrende greplyngtue og hadde en lengre matpause.

 

Nå var det virkelig flott utsikt vestover! Her er de toppene på Sula:

 

Oppi snaufjellet økte vinden på, men det ble mer og mer sol. Oppå Kårfjellet var det riktig fint, Kjell og Kari skulle snart komme tilbake fra Ruten og gå over den:

 

Den store utsikten sørvestover var imponerende! Her er Strengen i bakgrunn til høyre – den med mast oppå. Til venstre er Øverfjellet 812 moh her i Kårøydalen. Men hva de heter alle fjella i bakre rekke, har jeg ikke funnet utav ennå, men de store hvite litt til høyre for  vardene på Øverfjellet bør være Skjorta og Ryssdalsnebba (th).

 

Etterhvert begynte vi også å tusle nedover mot Studenthytta. Godt å komme ned i le igjen, tilbake til sommervarmen. Det var nesten så at jeg måtte dra fram dunjakka oppå der.

Vi møttes igjen nede ved Studenthytta. De hadde brukt litt over 2 timer herfa til toppen av Ruten, det syns nå jeg er sprekt! Nede ved Kårvatnet igjen oppsummerte vi dagen, alle var så glade i sommervarmen. Etterhvert kjørte vi til bygda igjen og kjøpte oss kroneis, det var godt i varmen!

 

 

 

 

 

ForrigeTopptur til Kneppfjellet
Neste artikkelTopptur til Ølshøgda