Vi startet i ti-tida ved Tunga. Dagen var allerede i varmeste laget, så jeg startet i lett ullskjorte. Oppover traktorveien hadde vi god og kjølig skygge fra granskogen. Likevel, det ble i varmeste laget i den sterke sommersola og oppe ved Restfurua byttet jeg til  den tynne ull-t-skjorta mi.
 
Kom til trimkassen ved Skorva etter en dryg time. Lite folk i marka, så vi satt her helt alene og nytet det deilige sommerværet med en varm tekopp. Det var snart mattid, så vi ruslet videre oppover seterstien mot Melandssætrene. Nå kom vi utav den skyggefulle skogen, og gikk oppover myrene ved Maretmyra i brennhet sol. Det ble bare for anstrengende, særlig for Borga. Oppe ved Skorvtjønna fant vi en fururabbe med dyp skygge og der ble vi lenge. Hadde en lang lunsj og en god hvil. Så det første menneske idag, en trimmer kom joggende nordfra, i bare shorts, tydelig preget av varmen!
 
 
Jeg funderte mye på hva vi skulle gjøre videre. Det hadde jo vært hyggelig med en rundtur via Lomtjønna og så gått myrene utover Skorvtjønnåsen for så å komme oppå Våmyra. Men med den sterke sola og vindstilla, var det uaktuelt, særlig for Borga. Så jeg snudde meg rundt og knipset noen bilder av lyng i blomst. Idag fikk vi gå seterstien nordover i retning Reitsætra. Planen er en dag å gå hele stien fra Skorva til Rovstjønna, men vet nok at det blir litt langt for oss. Kvitlyng:
 
 
Blåbær:
 
 
Etterhvert ruslet vi ned til stien igjen og fortsatte langs Skorvtjønna til de nederste Melandssætrene. Som vi ventet, for varmt utpå myrene, så vi ruslet videre opp i granskogen til de neste setrene. Skog og god skygge her. Rett oppom kom vi til stikrysset. Rett fram seterstien videre, eller Lomtjønna til venstre. Vi hadde bestemt oss for en tur i skogen i skyggen idag. 
 
 
Kom fram til Melandssætren i fire-tida. Som ifjor så er dette litt sent for å gå runden til Rovstjønna og tilbake. Vi tok det derfor helt med ro her en stund, for å roe oss ned etter de varme myrene lenger ned. 
 
 
Jeg var litt nysgjerrig på Nygårdssætra, som er halvveis mellom Skorva og Rovstjønna. Etter en halvtimes rast ruslet vi videre. Etter en liten halvtime kom vi til Gammelsætervollen. Granskogen hadde tatt over sætervollen nå. Alt vi kunne se var noen små rester av hustufter. Fortsatte ned til bekken som var kjærkommen drikke for Borga! Her kom vi inn på den store skitraseen fra Rovsstjønna til Maretmyra (Skorva), det sto et svært skilt her med god info om forskjellige veivalg.
 
 
Nygårdssætra var nå like ved, men vi valgte likevel å gå tilbake til Melandssætra, det begynte å bli ettermiddag, sola strøk nedi grantoppene. Det vil ta oss ca to timer herfra til Rovsstjønna, hvis stien er bra hele veien, altså 3-4  timer fra Skorva. Vi får prøve en kald høstdag. 
 
 
Ved seks tida kom vi tilbake til Melandssætren igjen. Bare en kort rast nå og en styrkende tekopp.
 
 
Fortsatte videre ned til Skorvtjønna. Jeg hadde tatt på den tynne sommerjakka, men den måtte av igjen, selv nå i sju-tida var det sterk og god varme nede ved tjønna!
 
Så da bare satte vi oss ned like ved den samme fururabben som på opptur. Det ville bli litt over 2 timer herfra ned til Tunga, heim til klokka ti ikveld det er greit. Borga var helt pust ferdig, trengte hvile og mat. Så da satt vi der med maten og koste oss lenge, merkelig, som før i tida, kom kreftene tilbake, etter denne hvilen spratt vi opp. Var helt klare og friske for turen ned til bygda, det tok bare en halvtime til Skorva. Synes nesten jeg begynner å få opp farta på nedtur også!
 
Skorva, var der litt etter åtte, bare en liten time igjen ned til Tunga, satt nå der og så på den fantastiske solnedgangen i granskogen. Helt utrolig til lysspill gjennom de vårgrønne bjørkene! 
 
 
Videre ned var egentlig bare lykke, jeg hadde lite ondt i fotan, jeg hadde følelsen av at jeg gikk litt raskt og normalt. Det er lenge siden det har skjedd, det kan jo ha sammenheng med alle turene i det siste, jeg er blitt i bedre form. Tilbake til parkeringa ved Tunga litt før ti, sola var borte på denne sida, på Orkanger sida var det ennå glitrende sol over Lysthusflata! Enda en kjempetur, det ble 9,8 km idag, jo, det er ei god tid, nå er det livet skal leves!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
ForrigeTopptur til Ølshøgda
Neste artikkelReinroseblomstring i Resfjellet