Dagen opprant med tunge skyer og regn, så vi biet litt. Først i ett tida var vi oppe i Ulvåsen, fremdeles bare tunge ti grader og lett regnyr. Litt rådvill i starten, tenkte oss bortover til Østhusen.

Så vi rusla i den retningen, men ombestemte oss, dreide av og fant oss en god rasteplass ved ei furu i nordende av Torvmyra. Regnet hadde gitt seg av og til, likevel var det best å ha på seg full gore-tex, bukse og jakke. Borga stortrivdes, dette var realt Husky vær, ti varmegrader og gråvær!

Det ble ikke lange matpausen, jeg måtte opp og bevege meg. Så da gikk vi bakkene ned til Furuberget. Jeg planla vel å dandere på meg ullstillongsen, men noen ganger skinte sola fra en gløtt i skydekket og minnet oss på at det var sommer.

Frampå Furuberget var det varierende sterk nordvest bris, heller intet blivende sted.

Men vi satt nå ei bra stund, artig å se havna vår fra denne kanten og Thamshavn rett ned. Lite å se til av Strandafjella, de var stort sett dekket av tunge regnbyger. Selve Orkanger fra skolen og oppover ser en ikke herfra:

 

Orkanger Havn:

Ser jo rett ned på Thamshavn Smelteverk:

Småøran og skolen uti Råbygda:

 

Rokollen, Rovskaia, Skolen:

Etter en time hadde vi fått nok av utsikt og ruskevær og ruslet rolig oppover Buvikløypa igjen. Noen servering ble det ikke, været blåste nesten overende termosen min, så jeg så fram til en bedre aftensmat oppe ved hvilebenken. Torvull begynner allerede å få den kvite ulla:

 
Opp de bratte bakkene igjen gikk det overraskende greit. Må nesten ha blitt i brukbar form. Endelig tilbake til hvilebenken, den står godt avmerket på kartene. Herfra er det flatt over Torvmyra og helt borttil Ulvåshytta. Ser jo faktisk Omnsfjellet herfra:
 
 
 
Godt med rolig vær, bygene hadde stoppet også, så vi satt der lenge og koste oss med den varme teen og maten vår.  Så smått begynte vi å samle oss og gikk den dryge halvtimen tilbake til Ulvåshytta.

Klokka var nå sju, kunne vel gått en runde mot Østhusen, men nå begynte regnet på igjen, og med sju kalde  grader, så dro vi hjem. Heim til thai-inspirert pølsegryte, livet er best å leve ute, men noen ganger er mest høvelig å komme seg i le for elementene.

ForrigeTur fra Lomtjønna over mot Hauka
Neste artikkelVandring fra Østhusen til Stormyra