Startet i ti tida ved Ulvåshytta, sju varmegrader! Det regnet lett, det var mye barn som sprang omkring, sikkert klassetur i marka. Vi snurpet igjen goretex jakka og tuslet veien oppover til Stormyra.
 
 
Idag kjente jeg det virkelig! Jeg er i bedre form, det går riktignok tregt når jeg er alene, men det går i ett. Har jo slitt tungt med bakkene oppover til Stormyra, men nå gikk det så greit og nesten lett oppover, brukte bare et lite trekvarter opp til benken på utsiktspunktet.
 
 
Over tekoppen ble vi snart enige om raskt å fortsette. Det var friske vinder med regndråper og jeg snurpet på meg goretex buksa for å holde det ute. Borga la seg helt inntil benken på lesida. Vi må inni skogen, finne oss le og ha en lengre matpause. Så vi gikk raskt over veien og innover stien til Hovsslettet, våtere enn vått i blåbærlyngen, bra med vanntette klær nå ja!
 
Kom til Hovsslettet i ett-tida, passe mattid. Nå var det blitt oppholds, lettere gråvær, nesten sol! Og så fin blomstereng rundt husene, her ville vi være ei stund. Jeg har fått opp somletempoet mitt såpass at avstandene her i Ulvåsmarka er blitt behagelig korte!
 
Etter den deilige hvilen, samlet vi oss og ruslet videre sørover mot Rødåsen, ingen nattfiol å se, var det for tidlig, var ikke orkideene i blomst ennå?
 
 
Hurra! Ved skogbrynet i sør sto en svær nattfiol! En av de største jeg har sett på lenge. Ja, da var det bare å pakke ut igjen, ut med utstyret, rart jeg ikke så denne da vi rastet et par meter unna!
 
 
Nærbilde av nattfiol. Legg merke til de parallelle polliniene, de gule klubbene inni blomsten.
 
Gjennom skogen ned til Årlia-stien gikk det lett og ledig, men vi så ingen orkideer, ingen nattfiol eller skogmarihand som står ikke langt unna. Ved Rødåsen kom vi i fire-tida, været var det samme, med litt mindre regn, litt kaldere, så noe langt opphold ble det ikke på hvilebenken. Vi gikk bort til de fine engene på vestsida av veien og knipset nattfiol, det sto mange her i knopp, noen få var kommet i blomst. Tuslet videre nedover til Hulluflata, her var det fine blomsterenger ved veien, mange små nattfiol i knopp:
 
 
Endelig motbakke igjen! Stien opp mot Rauhåmmåren var jo en uoverkommelig kneik inntil nylig, nå freste jeg opp den på et kvarter! Vel, jeg var blitt frossen nå på ettermiddagen, måtte ha meg litt mat snart, så vi gikk ned på Krokdalsutsikten og spiste et par brødskiver, med utsikten heimover: 
 
 
Endelig Rauhåmmåren! Jeg hadde glemt hvor mange ganger jeg har vært her i år, kanskje fire, så det skrev jeg ikke inn i boka. Men duverden sånn glede, det var liksom ingen utfordring å gå opp hit. Jo, jeg hadde gått sent, men det hadde gått i ett og nå var jeg passe mett igjen. Men utsikten herfra blir man aldri mett på, så jeg satte meg ned, satte på telelinsa og tok altfor mange bilder, som vanlig. Trollheimen så vi ingenting til, bare Orkdal og rare regnskyer drivende over dalen fra vest.
 
 
Gjømshøgda og anlegget i Knyken:
 
 
Fannrem:
 
 
 
Orkanger city:
 
 
 
 
Sånn i seks-tida var vi i farta opp fra Rauhåmmåren opp til Rømmesmyra. Nå kjente jeg virkelig at det var kaldt, og iskald vind drev over oss med lette regnbyger.
 
 
Ved furua ved den nedfalne trimkassen, spredte vi ut vindduken og summerte opp dagens tanker over de siste brødskivene. Jeg kjente på en intens lykkefølelse, jeg trivdes virkelig med å være ute i skog og mark, klokka var nesten åtte på kvelden, været var mørkt og trist, men vi skimtet  ei sol i en av skysprekkene. Så vi ble sittende lenge, koste oss stort!
 
Vi hadde ikke sette noen trimmere etter Hovsslettet. Da vi kom ned i le inni skogsveien kom det to hyggelig løpende og hilste på oss, trolig har de sprunget runden rundt om Årlia. Nede ved Ulvåshytta var det mange biler, antageligvis noe greier inni hytta. 
 
Vi dro nå hjem, klokka var ni, årets lengste dag mørknet i regn og svarte skyer. Gode dager leves best utendørs, akkurat no lengtet jeg likevel til den varme, gode dusjen og en varm, god middag!
 
ForrigeOrkidevandring i Ulvåsmarka
Neste artikkelVandring i orkideer til Lomtjønna