Starta halv elleve ved Ulvåshytta. 12 grader, tett, grått skydekke. Det var lett regnyr, det var meldt mye regn utpå dagen. Skulle kanskje holdt seg hjemme, det ville lett vært i sofaen, den gir ingen gleder.
 
Frossen og kald borte ved bommen, oppover bakkene mot Stormyra fikk vi da opp varmen. Tenkte oss bortpå hvilebenken for å se på været, men oppå her slo vestavind oss hardt i fjeset så det var bare å fortsette.
 
Nedi veien før Damdalen silte regnet, på med goretex buksa! Og slik ble det resten av dagen i varierende styrke. Skulle bli godt med lunsj nedi Årlia på verandaen nå!
 
Vi tenkte først på Rostads brødkasse inni skogen. Men da vi kom til det grønne huset, det første man kommer til fra Ulvåssida, gikk vi inn der. Selv om det regnet bra, var den den vendt mot sola, som faktisk hadde vist seg såvidt nå nylig!
 
Satt der en times tid og spekulerte. Gå tilbake var liksom litt tullete, vi fikk fortsette nedover og rundt om Raudåsen.
 
 
Det ble litt lettere vær etter rasten. Vi så jo over til Baklia nå. All vegetasjon var håpløst, drypp våt, så noe blomsterfotografering fristet ikke. Heller ikke idag så vi noe til nattfiol rundt husene i Årlia.  Legg merke til hesteskoene over inngangen her:
 
 
Så vi ruslet opp til Evjensslettet. Hilste på en venn, Olavsstake sto fremdeles fint i blomst! Oppå stikrysset silte regnet ned igjen i den friske vestavinden, trøstesløst vær nå ja! Vi får bare komme oss ned til Raudåsen Borga, ble jo bedre da vi kom nedi den tette granskogen. Skogmarihand sto jo der idag også og lyste mot oss på grensa til Orkdal. Det var den eneste vi så idag, rundt den hadde det kommet opp noen prektige flekkmarihand!
 
Nede ved trimkassen i Øvre Raudåsen, var det tid for litt aftens, klokka var jo halv seks. En ny overraskelse, feet sto spent mot gjerdet, ville absolutt hilse på Borga, som i sin tur var livredd kvigene, knurret vilt, så her var ikke blivende. Nåvel det regnet fremdeles godt, så vi gikk opp mot Rømmesmyra vi.
 
 
Ved stikrysset til Raudhåmmåren har vi en fast rasteplass når alle andre svikter. Vi satt godt der, bra dekke av skogen for alt regnet. Satt vel egentlig å småfrøs, når alt og alle rundt deg er drypp, silende vått, er det så rart med det. Det var nå godt med varm te og et par skiver salami da!
 
Ennå hadde vi ikke sett en eneste sjel oppi her, selv om regnet silte, burde det være noen tøffe markatrimmere idag også? Først nede ved traktorveien fra Ulvåshytta møtte vi noen, to som kom syklende oppover! 
 
Kom tilbake til hytta i åtte-tida, lettere silregn, ni grader. Mye folk her på en slags tilstelning. Og mye trimmere som kom oppetter veien!
 
Dagens tur ble minneverdig i all sin våthet. Jeg var litt redd for regnet da jeg startet, før i tida var det ingen som helst problem, nå har jeg endelig prøvd dagstur i regn igjen, utstyret funke, holder meg tørr, og jeg kan ta meg en tur uansett. Ut på tur aldri sur, jo der er sannheten, uansett vær vind!
 
 
 
 
 
 
 
 
ForrigeTopptur til Annølskammen
Neste artikkelTopptur til Høghøa