Idag var det for varmt til å gå tur. Men vi hadde oss ut allikevel, hvordan står det til med orkideblomstringa i marka?

Startet i ti-tida som vanlig oppi Ulvåsen. Blankt, flott og stille sommervær. Gikk ganske kjapt oppå Stormyra. Fint å sitte oppå benken, litt vind, men det ble nok i varmast laget å raste her i solsteken. Så vi fortsatte turstien over den ekstra knusktørre Stormyra over til Hovsslettet.

Der var det enda varmere, så vi tok bare en kjapp titt på nattfiolen jeg nettopp fotograferte her. Men den var helt nedvissen. Så vi trakk inn i skogen og satte oss på fjellduken for en bedre rast i skyggen.

Videre til Raudåsen i tette granskogen, vindstilt og varmt, men bra skygge. Vi så en del flekkmarihand, liten og hvit, men ingen av de store skogmarihand.

Endelig ved Øvre Rødåsen fikk vi de første orkideer, det sto kvitt i kvitt av nattfiol i vegkanten! 
 
 
Vi gikk nå ned til Hulluflata, sannelig sto det mange fine nattfiol rundt stiskiltet!
 
Som vanlig gikk det greit oppover de bratte bakkene mot Rauhåmmåren. Men også her knusktørt, Borga hadde ennå ikke fått noe å drikke.  Så vi skyndet på over hogstfeltet, håpet at det var litt vann i bekksigene i granskogen bortom. Men nei.
 
 
Kom til Rauhåmmåren i fire tida, hadde en matbit der i skyggen. Å sitte på sittebenken i steksola gikk bare ikke an. Dette ble min fjerde tur i år hit.
 
 
Var bare å ta ifatt med bakkene opp til Rømmemyra. Endelig ble det en vasskvett til Borga! Og sannelig mye molt, en hel masse ferdig moden også!
 
Også her var myra knusktørr, kunne gått tvers over hele myrflata. Ved skiltet til Raudåsen var det noen praktfulle flekkmarihand som ble behørig avfotografert.
 
 
Nå var det endelig blitt kveld og kaldere. Mer levelig temperatur, så vi satte oss ved Årlia skiltet og spiste resten av nista.
 
Kom tilbake til Ulvåshytta i ni-tida. Luggume nitten grader her nå.
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

ForrigeVed Melandssetrene
Neste artikkelHimmelrike fra Tifjellet!