Starta i 10-tida ved Espa. Stekvarmt, 25 grader, stille. En liten seier, har ridd på en stygg depresjon denne uka også, har helt mista lysten på turopplevelser. Men istedet for å grave meg enda lengre ned i fortvilelsen, som jeg gjorde i vinter, klarte jeg i dag å komme meg ut. En dårlig dag, vi visste det, for dårlig værvarsel, skulle bli regn og torden senere på dagen. Akkurat på den tida jeg liksom er kommet igang og er langt nok baki marka.

De tunge tanker slapp for ei stund oppover turstien, her var det deilig og skyggefullt oppover. Hadde med absolutt minimum av utstyr, måtte ikke legge stein til børa idag. Så kamerautstyret var lagt igjen, jeg knipset med et ørlite kompaktkamera, som er for lite til at jeg får tak i det, så idag ble bildene på lykke og fromme.

Vi subbet oss opp til stikrysset ved Rasmusrommet, plutselig var en markatrimmer like ved siden, ham sprang så utrolig fint og helt lydløst.  Og han sa, klarer du å gå opp brattstien da? Hmm – står det så dårlig til med meg?

Det var heller ikke dit jeg tenkte meg idag. Tenkte meg over til Lauvåsen oppi Fannrem, så vi gikk bare myrstien rett fram. Knipset en myrhatt, se bildet over. Lengre oppi stien var orkideene kommet for langt, blåbær og molte var plukkeklare.

Nå var vi kommet oppi myrene og vi var nesten svimeslått i vindstilla av heten og sola. Vi får finne oss en dyp skygge Borga og ha i oss lunsjen. Så vi fant oss ei svær furu oppå myra med god skygge, heldigvis hadde det nå skyet over, var det tordenværet som kom?

Vi satt der under furua i en lang og god time og hadde det ganske koselig hyggelig vi. Tok oss god tid med maten og hvilte ut godt. Sånn i to-tida sjekka jeg yr – hmm – det var et kjempestyggvær med torden uti Skei og i Trollheimen var det ikke utvårråndes. Så det var uvær nært oss, snedig, her var det stille og nesten 27 grader i skyggen!

Vi får gå litt videre da voffen, klokka er bare halv to, i det minste til utsikten. Akkurat der og da smalt det til et kjempebulder i sørøst. Der og da visste jeg at det var slutten på turen idag.

Borga ble fullstendig rabiat, krakilsk, ville heim NÅ tvert! Så det å fortsette videre var bare å glemme, uværet var langt nok unnå, Svorkmo kanskje, men videre kom vi ikke idag, det var bare å snu.

Jeg fikk nå dratt voffen over og tilbake via Rasmusrommet. Tenkte nå å være der ei stund. Men turen var ødelagt, og noen regndråper varslet at noe var på vei og Borga var fremdeles helt livredd. Så vi bare fortsette ned brattstien og hjemover.

Hadde meg en liten glede med en orkide nede ved stien igjen. Borga hadde roet seg, så det ble en fin liten stund der. Med litt tricks i photoshop ble da bildet “brukendes”:

 

Subbet oss nedi Espa og satte oss i veikanten med matpakka. Klokka var blitt fem, jeg var sulten. Knipset føllblom:

 

Utsikten oppover Orkdalen:

 

Espa:

Var nede ved bilen halv. Ganske bra i hauet no. Det er nok ut på tur som gjelder for meg. Fikk vel en slags ny start idag!

 

 

 

 

 

 

 

 

ForrigeHimmelrike fra Tifjellet!
Neste artikkelLangtur atti Knutsslettet