Startet som vanlig i ti tida ved Ulvåshytta. Nesten 16 grader, det skulle bli varmt idag også!

Regnet med det, hadde vel sett et par dråper på yr, men tuslet oppover uten noe som helst av regnklær. Orket ikke å bære så mye tøy i sommervarmen! Reinfann blomstrer så fint nå:

Idag ville vi rusle Årlirunden rett veien, altså opp til Stormyra og så ned til Årlia først. Relativt bra tempo i starten. Ved stikrysset har en fredløs blomstret opp:

Og jeg ble snart forbigått av en ivrig markavandrer på tur etter blåbæra. Det var det mye av i god frukt nå, vi stoppet mye for å smake på. Gikk opp til hvilebenken vår på Stormyra og funderte på hva vi egentlig ville med dagen.

Da først fikk vi se alt regnet. Forleden dag var vatn mangelvare, idag skulle det altså bli for mye av det. Så da var det greit, bare å gå inn i skogen, å gå ned til Årlia ville blitt en enda mer bløt opplevelse. Så vi gikk til Hovsslettet og fant oss en grei rasteplass i skogkanten.

Det regnet ikke da vi satte oss ned i sommerenga. Så vi strødde bare oss utover, og satte oss oppå vindduken med den deilige appelsin-earl grey teen og salami brødskiva. Koste oss et kvarter og la planer for vide utsikter fra Rauhåmmåren!

 

Det var da det begynte. Sommerregnet som varte til kvelds. Hvor var gortex regntøyet mitt?? Nei det var i bilen det. Snedig opplevelse i starten, nesten tyve grader og lett silregn. Går jo alltid i ullskjorte så at den ble våt, ble egentlig behagelig i det varme sommerværet. Men det økte jo på og gradene falt, det var bare å ha over seg vindduken. Den sto jo imot det værste av regnet.

Nede ved Øvre Rødåsen tok vi en tepause i regnet. Det ble ingen tur til utsikten idag nei, jeg begynte å bli blaut, sånn går det når det viktigste turutstyret legges igjen!

Oppover mot Rømmesmyra så sluttet det etterhvert å regne, men nå var jo alt og alle driv vått. Mye vatn overalt, Borga ble mismodig av alt vatnet!

Ved kanten over mot Ulvåsen var det blitt oppholdsvær. Så vi satte oss godt til rette på hvileplassen vår for å nyte litt av resten av turen med røsslyng:

Krekling har gode, saftige bær nå:

Siste biten, nedover skogsveien var da ikke så ille. Hadde tørket opp bra. Borga var i toppform etter hvilen, raste fram og tilbake over veien som vanlig. Ble da en god tur allikevel idag, fikk da tatt noen bilder i alt regnet, de store sensommer staudene er nå godt i gang:

Tilbake til Ulvåshytta i ni-tida. 7 km idag. Luggum lengde og tid. Vi skal jo bare hjem en tur for å tørke oss, ha oss varm middag og så er det neste turen. Det er det som gir livet en mening, en verdi å leve. Selv om jeg er gått lei og mistet inspirasjon for det med turer, så vender lysta alltid tilbake etter noen timer hjemme, hjemme er det sjelden gleder, her møter meg alltid en stor tristhet og håpløshet, for det meste grunnet de ødeleggende handikappa mine.

En dag i marka som den idag, uansett vær og vind, gjør meg hel og glad for de timene turene varer, takknemlig for de turene jeg virkelig får og at jeg fremdeles klarer å slite meg ut på tur!

ForrigeÅrlia runden andre veien
Neste artikkelÅrlia runden rette veien