Startet i ti-tida fra Lauvåsen. Anne var med som veiviser, jeg så ikke helt for meg hvor vi skulle starte. Parkerte i Sundlivegen rett under Ridesentret. Herfra var det traktor/bilvei opp til Ottarlia, et stort landsted med vid utsikt utover Fannrem og sørover Orkdalen.
 
 
Vi satte oss litt på benken som var satt opp foran hytta, trivelig å se igjen Anne, mye å prate om. Her hadde vi utsikten bakover helt til Ruten og Fannrem foran:
 
 
 
Videre oppover var traktorveien gjengrodd, nå var det kraftig sti, veldig tydelig at dette er veldig populært turterreng. Slakt og fint oppover, og etter et kvarter var oppi den andre storsvingen.
 
Det var dit vi gikk tidligere i sommer. Tenkte vel å gå ned i Lauvåsen dengangen, men det var såpass utpå dagen at vi tok en matpause her i svingen før vi vendte tilbake til Rasmusrommet og Espa.
 
Idag fortsatte vi bare videre oppover, og etter en times tid var vi den store utsikten. Her er det ryddet ut i skogen oppå stupet oppom Kleivan så vi ser hele Orkdalen i sør vide seg ut med Fannremmen foran!
 
 
Her hvilte vi ei stund før Anne tok farvel. Hu gikk heim over Rasmusrommet og ned forbi Espa. Ble bra trimtur det!
 
Klokka nærmet seg tolv og vi tuslet utpå myra bak stupet, altså under Ramberga. Nå ble jeg klar over hvor mye tyttebær det er i marka! Enno bare halvrøde, men det må da bli ett toppår for bæra i år.
 
 
Vi fant oss en tørr og finn furukolle og var der en dryg time. Været ville ikke idag heller, det var godt å være oppå en tørrabbe under et tre. Og det begynte jo å regne, først sånn stille yr, så mer rettelig trønderregn.
 
 
Heldigvis var det bygevær, og det trakk over. Vi var jo tørre under fjellduken, men nå ble det tur i gjennomvått terreng. Heller ikke idag var goretex buksa med, den savnet jeg virkelig nå! Vi tenkte å gå videre bortover myra, men det ble for bløtt, så vi gikk tilbake til stien.
 
 

Vi ville ha en god rundtur idag, så vi gikk ned i dalen bak Rasmusrommet. Den stien er utydlig, men grei nok å finne. Og det var mye råtten molt nedover her. Litt synd, men all den fine molta vi så her sist var ikke plukket nei.

Sånn i tre-tida kom vi ned til stikrysset opp til Rasmusrommet. Bare korte avstander idag.
 
 
Knipset noen bilder her, sola tittet litt fram igjen. Den styggbratte stien opp hogstfeltet har jeg slitt med tidligere i sommer, nå synes jeg det gikk ganske radig oppover. Er vel egentlig i bra form allikevel, selv om det går tregt.
 
 
Etter en halvtime var vi oppe ved gapahuken, vi gikk utpå utsikten og koste oss med den en halvtimes tid. Det var bare for isende kald vind til å bli her noe lenge. Vi så jo rett ned på heimen min, men ellers lite av selve Orkanger city. Hele Råbygda og industriområdet ved Gammelosen var jo fint å se.
 
 
Tuslet etterhvert opp til gapahuken igjen. Det regnet litt, veldig fristende å gå inn og vente på sola, men det ble så vi gikk videre. Etter en dryg halvtime var vi nesten ved utsikten igjen, her smatt jeg oppi hogstfeltet for en selfie og knytte skolissene:
 
Jeg gledde meg til utsikten igjen, nå var været bedre, og vi måtte ha litt mat. 
 
 
Men også her var været for guste, iskald vind, enten fikk vi dra på stillongsen og dunjakken, eller så gikk vi inn i skogen igjen for skikkelig ly.
 
Så da gjorde vi det, gikk ned til storsvingen igjen. I ei lita glenne strødde jeg ut maten og meg over fjellduken, og Borga sank sammen så lykkelig, nå var det lang hvile!
 
 
Det var jo bare en trekvarters tid ned til Lauvåsen, klokka var seks. men jeg hadde ingenting å bestille hjemme, så vi bare ble her i glenna i vindstilla og koste oss med kveldsmaten vår. Nå kom sola glitrende inn i skogen også, riktig så staselig!
 
Ved åtte-tida kom vi til parkeringa i Lauvåsen igjen. En svært vellykket tur, nå vet jeg hvordan turstien mellom Espa og hit går. Totalt 6 km idag. 
 
 
 
 
 
 
 
ForrigeÅrlia runden rette veien
Neste artikkelMarkatur til Rauhåmmårn