Startet litt før ti ved Espa og tuslet den vante stien mot Aunet. Det er definitivt et kaldere drag i lufta, bare 12 grader idag, det er tid for jakke og genser igjen. Etter helgas enorme regnvær, så var det bløtt i marka idag. Satte oss på fjøldungen foran huset i Aunet og funderte på hva vi ville bruke dagen til. Måtte nok holde oss til stiene, å gå noe langt utover myrene ville bare bli for bløtt.

Mye bær i marka iår, mye blåbær, store mengder tyttebær og her er blokkebær. Grei blåbærsmak, brukes i store mengder i Finland :

Stien oppover mot Lomtjønna ble bedre, men de to myrdragene var nesten umulig å komme over skikkelig. Oppe ved tjønna var det folketomt, endelig kunne vi gå bortil og slå oss ned med matpakken.

Trodde vi. Akkurat i det jeg skulle til å helle oppi tekoppen min mens sola blinket i vassflata bortover, begynte det å silregne. Så da var det bare å ta med seg maten inn i gaphuken og slå seg ned under tak.

Etter pausen fortsatte vi videre sørover. Ville prøve stiene ned mot Spjøtlia.

Vi innså mer og mer at det var for mye overvann, det var svært tungt å gå bortover myrene, stiene var som vannkanaler. det ble ingen langtur idag. Fulgte stien sørover og oppå gaddmyra.

Geitryggen er nå like ved i øst og rett ned er Spjøtlia.

Vi gikk nå ned på stien (skogsveien) fra Spjøtlia og så østover til skitraseen. Ved Ståkkåtjønna gikk vi så etter skitraseen nordover tilbake til Lomtjønna. Alt for mye overvann nå ja, nesten 15 cm som vi vada i kanten av. Hadde vært bedre om vi hadde gått en lang runde på furumoene rundt omkring.

Etter en halvtime var vi tilbake til Lomtjønna. Satte oss der i nordkanten på østsida og hadde oss en lang hvilepause etter slitet med myrene:

Vi gikk nå over haugen ved tjønna og kikka på småhusa:

Nedover bratte bakkene gikk det nå greit så lenge Borga gikk bak. Det hadde hu ingen interesse av, ville hjem og tørke seg. Nåvel, vi var sultne og fant oss en fin, tørr rabbe og hadde oss en lang pause til kveldsmaten. Og nå kom det markatrimmere! Klokka var godt over seks, så nå var det vel tid for det. De første to, prata så høgt at jeg hørte de langt nedi skogen. Men de så ikke opp, de la ikke merke til oss to som satt fem meter fra stien!

Og nå kom aftensola så blank og fin. Nå ble det riktig hyggelig og varmt helt ned til Aunet. Sukk, vi hadde tenkt oss en kveldspause der, men sola hadde allerede gått i skygge bak ospene:

Vi tuslet bare videre ned og tok en fem-minutt oppå kanten ved Espa. Fikk da et par gyldne stråler før sola gikk ned over Strandafjella.

Tilbake til bilen i Espa litt etter ni. Jo, det er akkurat slike turer hele dagen som er saken. Det er slike turer som gjør meg god og frisk til sinns!

 

 

 

 

ForrigeLyn og torden ved Hovsslettet
Neste artikkelAtti Hølbekken