Starta i ti-tida og ruslet oppover i det kalde gråværet fra Tunga. Fint turvær idag egentlig, ganske bratt oppover her, litt bedre med gråvær.

Etter en liten time var vi oppe ved Restfurua, og en halvtime senere satt vi ved Skorva og spekulerte. Går for tregt med oss voffen, og nå begynte det så smått å regne. 

 

Etter en styrkende tekopp tuslet vi videre forbi Maritmyra og oppå Våmyra.

Fra Engelstrupen silregna det og det ble slik resten av dagen. Og myra var total flytende, et stort gjørmehull bortover. Heldigvis har Glimt lagt ut planker slik at det går nå an å komme seg bortover. Det vi tenkte var å gå oppover turstien mot Annølkammen og finne vår fase rasteplass oppå rabbene ved Våmyra.

Idag i slikt guste vær gikk vi rett fram og ruslet bortover til rasteplassen i nordenden av Våmyra. Her er så fint tilstelt med grue og kaffekjel. Og sittebenken var faktisk “under tak”, ei svær gran dekket godt over, så slapp vi å få regnet i tekoppen og brunosten. Vi ble sittende her lenge. Litt motløst med alt regnet, men mest av alt, håpløst våte myrer.

Etterhvert samlet vi oss og ruslet videre mot trimkassen. Den var ny for meg! I skogen bak oss kom vi til ei brakke, og den var det bare å gå inn i. Så her gikk det an å være ble nå været for stygt!

Det var ikke langt til trimkassen nå, den er i nordvestkanten av Våmyra. Går kraftig sti, tydeligvis mye brukt turmål:

Nå hadde regnet mer eller mindre sluttet, så jeg gikk nedpå myrkanten og knipset noen bilder av utsikten utover mot Orkanger:

Svartfjellet i vest:

Jeg gruet for hjemturen, så vi satt litt å hvilte oss godt før vi gikk.

Gikk greitt tilbake til Engelstrupen og ned til Skorva, hit kom vi i sjutida. Nå var det opphold og flere trimmere kom oppover.

Siste biten hjem til bilen i Tunga ble som vanlig helt håpløst. Jeg var helt tom, og greide nesten ikke å gå de siste metrene,

Men vi kom da oss ned, det ble litt over 7 km idag. Store gleder som vanlig, litt krydret av motløst regn, en tur som vanlig bekrefter det gode ved å være ute!

 

 

ForrigeAtti Hølbekken
Neste artikkelSensommertur til Lomtjønna ved Rabbora