Hadde en riktig trivelig tur attover fra Haugnes på Geitastranda idag. Startet halv elleve og var framme ved tjønna i to-tida. Totalt 6 km t/r.

Jeg har gått denne veien noen ganger for å gå på toppen av Rabbora. Jeg husket hele veien til Lomtjønna slik som dette, rett opp Haugnes:

Oppi marka var det mye knappsiv, en gammel nytteplante som ble brukt til lysestøping:

Etterhvert som vi kom oppi heia, var veien mer eller mindre gjenvokst. Med alt regnet i det siste, fikk vi en slitsom og bløt tur videre.  Her har vi nettopp hatt matpausen vår:

Endelig kom vi oppå myrene! Her er Rabbora rett fram, toppen ser vi mellom furuene til høyre:

Så kom vi fram til Lomtjønna. Vi brukte nesten tre timer, i 2002 brukte jeg en, da var terrenget tørrt og veien ikke så gjengrodd. Dette er halvveis til Rabbora, så vi innså at vi kom ikke lenger idag.

Istedet satt vi oss godt til rette  ved naustet en times tid og slikket sommersola mens vi fortalte hverandre røverhistorier fra Trollheimen. Ingen av oss tenkte seriøst på å fortsette. Skogsveien var allerede i 2002 gjengrodd, nå ville det blitt et slit å komme seg opp den tette granskogen til den åpne myrheia under Rabbora.

Kvit nøkkerose er i ferd med å avblomstre:

Lomtjønna. Veien videre går opp i granskogen bak bjørka i midten.

Hyttene ved tjønna. Ble oppført i 2005. Kan ikke huske å ha sett disse før:

Klokkelyng er på hell nå:

Tilbake til Haugnes med utsikt over Korsfjorden. Vassfjellet ruver bak det hele:

Nede ved gården satte vi oss i storsvingen og spiste opp matpakka. Klokka var bortimot seks. Ingen kveldssol på denne sida av fjorden, kvelden ble raskt kald, så vi gikk ned til bilen.

Et artig gjensyn med en tur jeg gikk litt for mange år sida. Var vel sprekere, mer eventyrlysten da, brydde seg mindre om terrrenget bydde på motstand.

Vi fikk en koselig tur til Lomtjønna idag. Deilig å få være ute i sommersola igjen!

ForrigeRegnsværstur til Våmyra
Neste artikkelRegn og sol baki Hovsslettet