Veldig gode utsikter for dagen så vi kjørte oppi Ulvåsen og begynte å gå i 10-tida. Bare ni varmegrader akkurat nå. Vi gikk veien opp til Stormyra og satte oss oppå benken der.

Været ville seg heller ikke idag, vi så det ville komme dryge byger fra vest. Så noe runde om Årlia som vi planla ga vi opp. Det var best å holde seg inni skogen, det regnet allerede lett. Så vi gikk turstien inn mot Hovsslettet og skiftet på oss goretex regnklean. Ble gående i regnklær resten av dagen, selv om sola titta fram av og til, regnet det resten av dagen.

Furuskogen bortover er lett og fin å gå i, mens granskogen er tett og mørk. Får ganske bra le for regn og vind inni her:

 

I Hovsslettet  skinte det sol, riktig så deilig sommerstemning. Vi ble sitttende ganske lenge her i sola med matpakken, det var merkbart bedre vær på denne sida av Hovshaugen.

Så smått gikk skogsengene ned mot Rødåsen. Synes det er så trivelig oppi her, mindre myr og mer bjørkeskog og små enger omkring. Godt med blåbær også. Og mye sopp, mest ukjente typer.

Kom ned til Rødåsen i halv fire tida. Kald vind og småregn. Hadde vel bestemt meg for å gå runde om Raudhåmmåren, altså ned til Hulluflata og opp. Men vi orket ikke det i dagens vær,  så vi tuslet opp igjen til Rømmesmyra og gikk stien utover mot Raudhåmmåren. Nå var sola så varm og fin igjen, så ikke ut til å bli mer regn idag.

Rome kom fort iår. Helt plutselig var den i full blomst og på neste turen var den avblomstret! Nå i slutten av august er den brun og vissen. Prøver et motlys bilde av en svær koloni:

Borte ved den fine benken som er oppsatt av brukte stibruer, slo vi oss ned en times tid med kveldsmaten vår. Nå først gikk det opp for meg at høsten er her. Jeg var rett og slett for sommerlig kledt. Fra  nå av må  det bli foret bukse og reale ull undertøy, kanskje stillongsen må på igjen. Men vi koste oss nå lell, godt innpakket av fjellduken og hverandre.

Snedig å se turstien bukte seg bortover myrkanten. Jeg husker godt tida før den kom, da var det tildels håpløse forhold bortover her. Det er et formidabelt arbeid som er lagt ned av stikomiteen, nå kan en gå med småsko fra skogsvegen helt fram til kanten oppom Rauhåmmåren.

Sola ble mer og mer klar og skinte så lavt og fint på oss. Nesten fristet til å gå ned i Rauhåmmårn, men dagen var ikke lang nok til det. Borga trives godt i normal temperatur:

Dette er en av benkene litt lenger fram mot Rømmemyra. Fint å sitte her i solnedgangen!

Da vi kom ned i skogsveien kom markatrimmerne. Mye folk! Vi hadde ikke sett en eneste baki marka idag.  Og i veikanten utover sto masse fin rød fluesopp:

Vi kom tilbake til Ulvåshytta i åtte tida. Sola duppet akkurat ned bak granene,  fint oppi Ulvåsen nå.  Enda en stor tur for oss, vi hadde gått 6 km i dag.

ForrigeSensommertur til Lomtjønna ved Rabbora
Neste artikkelTopptur til Slettfjellet 683 moh