Vanskelig å ha seg ut idag. Det var meldt regn. Da vi startet i Ulvåsen nesten halv elleve, regnet det skikkelig og ti grader.  Men det var bare å ha på seg skall klærne og begynne å gå. Oppi siste svingen før Stormyra ble det tepause, jeg hadde på for lite klær. Selv om jeg gikk i fora vinterbukse og gode hansker, glei iskalden fra alt regnet inn i marg og bein. Min deilige dunjakke gjorde resten av dagen varm og behagelig.

I to-tida kom vi fram til grønnhuset i Årlia. Endelig tak over hodet! Vi skyndet oss inn på verandaen og satt nesten to timer der med maten vår. Fikk igjen humøret og varmen i kroppen. Det hadde regnet kraftig helt til nå. Men nå så det sannelig lysere ut og regnet sluttet mer eller mindre.

Så gikk vi stien ned mot Rødåsen. Her er vi oppå Evjensslettet, med så fine høstfarger. Det er fremdeles igjen mye tyttebær i marka.

Nede ved Øvre Raudåsen var det så stille en kveld uten en regndråpe, men alt var klissvått, også feet. Vi tok et par brødskiver og spekulerte på kvelden, hadde jo to timers gange ennå, klokka var fem, hadde vel bra med tid egentlig.

Så tuslet vi oppover til Rømmesmyra og fikk endelig se markatrimmere. Var vel litt for guste vær idag.

Nedover skogsveien gikk jeg da så fint i starten, men noe skjedde i kveld også. Hadde rundet 6 km og klokka var sju, jeg ble liksom matt og fotan ville liksom ikke ha mer tur idag.

Idag hadde jeg god tid, og slo meg ned på bjørkstubben jeg pleier å ta siste teskvetten på. Det skjedde det som pleier å skje, noe magisk, etter den gode brunostskiva var jeg frisk og rask igjen. Det hjalp godt med markatrimmerne som freste forbi, hilste så pent. Et par med god tid kom faktisk borttil meg og slo av en prat!

Videre nedover gikk det så feiende flott! Jeg fikk opp dampen skikkelig, ingen smerter, sola hadde gått ned, det er så fint i marka på denne tida!

Kom tilbake til Ulvåshytta nærmere halv ni. Hadde gått 7,5 km idag, mesteparten i vått silregn. Uforglemmelig tur, jo, det er dette som er livet og grunnlaget for at jeg ønsker å leve det, tross alt.

ForrigeTopptur til Slettfjellet 683 moh
Neste artikkelVide utsikter fra Rasmusrommet!