Det var meldt øs, pøs, silregn utpå dagen idag, men vi tok sjansen og kjørte oppi Ulvåsen. Startet i ti-tida. og tuslet oppover mot Stormyra. Sånn ca 8 grader, tunge skyer, men opphold.

Ettersom vi gikk oppover bakkene merket jeg at jeg forble kald. Hadde på for lite tøy! Så det ble en pause i svingen før Stormyra med en glovarm tekopp og snurpa på meg dunjakka. Det var griskald vind i høyden, vi måtte inn i skogen idag for å finne en god plass for lunsjen vår.

De friske høstfargene er her for fullt nå. Ei vakker og vemodig tid!

Det var ikke mulig å være oppå Stormyra. En iskald vind feide over og å sitte på hvilebenken ville ikke bli særlig koselig.

Så vi hastet inn i granskogens varme ly over til Hovsslettet. Her var det jo nesten vindstille, så ut som sola ville komme på oss. Brettet ut fjellduken og la oss flate i enga med maten vår.

Det begynte akkurat da, striregnet. Først litt smått yr, så silregn. Da ble det slutt på kosen. Vi krøp under den store grana og fant igjen kosen. Grana var helt tett! Det øsregna rundt oss, men ikke en dråpe på brunostskiva! Fantastisk!

Etter matpausen ble det egentlig oppholds resten av turen vår. Det var vel bare ei kraftig skur som hadde frest over oss. Men når yr.no truet med “mye regn resten av dagen” lå det ikke an til noen store turopplevelser idag. Så vi gikk ned til Rødåsen og funderte. Knipset noen bilder med mobilen for instagram, bildet under er et av de bildene.

Øvre Rødåsen er en hyggelig plass. Nå som det var bra oppholds, tok vi det ekstra med ro før de to timene over til Ulvåsen igjen. Det kommer stadig trimmere oppi her, uansett vær. Og noen kommer og slår av en prat, trivelig det!

Oppover til Rømmesmyra gikk det radig. Stikomiteen har akkurat fått ferdig plankelegginga fra Rødåsen oppover til myrene, veldig bra!

Over på andre sida var det fremdeles bra oppholdsvær. Så vi satte oss som vanlig på bjørkestammen og spiste opp matpakka. Og som vanlig slukket dette alle sorger og smerte, jeg var i full fyr igjen og gikk uvant hardt ned til bilen. Vi hadde ikke dårlig tid, klokka var såvidt seks, men det er så rart med det etter en sånn våt dag. Været ble egentlig mye bedre, nesten sol da vi kom ned til Ulvåshytta!

Sånn er livet, ute i naturen, det gir alt og gir meg lykke og nytt håp.

 

ForrigeRaudhåmmåren en varm høstdag
Neste artikkelInnover mot Urvatnet