Det var bare en ting å si om været i dag, øsende silregn og kaldt, var vel rundt fem grader da jeg startet nedi Åmotet. Stort og fint skilt ved parkeringa:

De knapt 2,5 km innover til Urvatnet gård ble tunge idag. Jeg har aldri gått her før, trodde kanskje det var flatt innover. Men det var mye oppoverbakke, som var drygt i striregnet. Burde kanskje tatt en hvil, lurkikka på kartet, sett  hvordan terrenget så ut. Men gikk nå på gammel vane etter den sterke turstien og var framme ved halv to tida.

 

Der var det bare å komme seg i hus. Veldig flott restaurert stue, med vedovn, solstrøm og endel køysenger. Skulle kanskje fyrt opp, men oppholdet ville bli kortvarig. Regnet ville ingen ende ta, selvom sola stakk innom et par sekunder under rasten.

Jo, det går an å være her:

Flere, fine opplysningsskilt omkring:

Etter maten tuslet meg og voffen nedigjen til bilen. Her er oversiktskart over området med turstien til Bua i rødt:

 

Merknad-

Dette ble en av de ulykkeligste markaturene mine. Turfølget nektet meg å bruke en halvtime ekstra for å gå ned til Urvatnet. For å se vatnet og bålplassen. Følget mitt skulle hjem til middag. Verden er blitt for travelt opptatt av materielle goder når det ikke kan strekkes noen minutter for en stor opplevelse som hørte til turen!

ForrigeLunsj i høstregn ved Hovsslettet
Neste artikkelRusletur attover Hovsslettet