Det var grått og hustre vær idag. Yr meldte om store nedbørmengder utpå dagen. Vi startet ved Ulvåshytta i ti-tida, sterk vind og 7 grader. Noen jegere stod og spekulerte borte ved Olavsbua, heldigvis gikk de bortover mot Østhusen, elgjakt.

Vi to gikk vår vante vei opp mot Stormyra. Stilte i fullt vintertøy med ullongs, men det var bare for lite. Jeg frøs og skalv, borte ved gadden dro jeg på dunjakken min, det hjalp litt. Jeg tenkte vel det at det går for seint, jeg får ikke gått meg varm. Det er så lite å gjøre med det når fotan ikke vil.

Var snar oppå Stormyra, rivende iskald vestavind var ikke noe kos, så vi kom oss fort inni skogen igjen. Her er utsikten med Omsfjellet ganske så snøete:

Vi skulle kanskje gått nedi Årlia idag for å komme lengst mulig unna vestavinden. Men jeg var bare for kald, måtte inni skogen og få tilbake litt varme i kroppen. Og ved Hovsslettet er det alltid god ly å finne. Er fremdeles en rød stue i skogen, de andre stedene “mine” er i kanten av svære snauhogstfelt.

Idag satte vi oss ned ved siden av grana. Det regnet ikke, det var faktisk et par solstråler på oss! Med fjellduken over og rundt gikk det an å være her ei stund, hvile utslitte fota. Jeg funderte alvorlig på å gå samme vei tilbake. Etterhvert hadde maten satt nytt mot i oss, så vi gikk videre og ned mot Rødåsen.

På denne sida, østsida av Hovshaugen var det riktig så fint. Nesten vindstille og stadig små solstråler. Så vel at vind røska godt i grantoppene oppå toppen. Her nedi myra var vi gode og varme der vi tuslet sørover mot Rødåsen.

En liten snørepause for skoene på kanten av siste bakken. Borga satte seg rett ned og bare så fornøyd utover marka:

Kom ned i Øvre Raudåsen i fire tida. Fremdeles opphold, så vi hadde en bananpause med varm te her da.  Nå var vi i åpnere terreng og jeg begynte å fryse igjen. Måtte bare gi meg i kast med bakkene oppover til Rømmesmyra.

Her er vi ved stikrysset til Rauhåmmåren. Fra nå av møtte vi mye folk i marka, trivelig det!

Siste biten før Ulvåshytta, kikket jeg etter en ny plass for aftensmaten vår. Litt ukoselig den bjørkestammen vi alltid sitter på. Hadde litt tid til det ikveld.

Fant vel aldri en god plass, men satte oss nå ned på kanten over de gamle hoppbakkene. Vestavind hadde roet seg ned, så det gikk da an å være frampå her, og se ned på fjorden.

Kom tilbake til hytta i seks-tida, dagens runde var på 6 km, fornøyd med det. Det viktigste er å ha seg ut på tur, det ble nesten sofa idag, men vi kom oss ut ja!

ForrigeInnover mot Urvatnet
Neste artikkelSnøvær atti Årlia