Gikk oss en tur øst i marka idag. Værvarslet tydet på bedre vær utpå dagen, så vi parkerte ved lunneplassen og gikk oppover ved Knutsslettet. Bare 5 kalde grader, men oppholdsvær og et par solstråler da vi startet i halv elleve tida.

Litt synd at Knutsslettet nå forfaller totalt, de andre markastuene er jo stort sett godt vedlikeholdt. Vi fortsatte oppover stien gjennom hogstfeltet, bra vær akkurat nå:

Halvveis opp i lia er Stigerslettet, ei lita eng med noen bjørker som har fått stå i fred for flatehogsten. Da jeg kom heim fikk jeg vite at det skal være noen hus her. Men vi så ingenting borti krattet her da vi passerte, bare skiltet som så slik ut:

Nå var vi straks oppi Årlia. Men været var på vrangsida, det begynte å regne, som gikk over i sludd. Da var det bare å trekke under ei gran og iføre seg regnbuksa. Så begynte det å hagle, la seg som et kvitt teppe bortover blåbærlyngen. Men oppi Årlia var det sol igjen, været var fryktlig variert idag!

Det var bare tre grader her og snøen hadde klumpet seg som sukker bortover skogen;

Vi gikk oppi Nordre Årlia og satte oss som sist i grasbakken foran stua. La store planer for dagen. Hadde fått ut matpakken og den varme gode teen, da begynte været igjen. Sånn skikkelig slaps snø som regnet ned på oss! Uff!

Så vi rasket med oss matstellet og søkte ly på verandaen og kikket mismodig på hverandre. Borga var tydeligvis kald og litt utilpass, sto bare og hang med halen.

Ettehvert roet det seg ned og vi fikk sett over til Baklia:

Etter maten tuslet vi opp til Evjensslettet. Hadde et håp om at noen fjell var synlige.

Men det var det ikke, alt av nære åser og Trollheimen var innhyllet av grå regnskyer. Og alt været var på vei hitover, vi var bare litt i le av Hovshaugen borti Årlia. Nå kom vi i åpnere skog og det regnet bare mer og mer.

Vi kom ned til Oksbåsen i fem-tida. Tenkte oss en matbit utpå tunet, men nei, det ble under i mørk gran i kveld også. Greit nok det, slapp jo unna regnet for ei stund. Borga ville heller ikke nå roe seg ned eller legge seg ned, men fikk rikelig med pellets og litt brødskive.

Fra Oksbåsen var det bare en halvtimes rolig gange langs veien østover til lunneplassen hvor jeg hadde parkert. Var godt for dryppvåte Borga nå ja å få tak over hodet og legge seg ned i ullteppet sitt.

Det ble en fin 6 km tur idag. Hadde funnet utav runden Knutsslettet – Årlia – Evjensslettet – Oksbåsen. En fin tur vi kan gå i de korte barfrostdagene i vinter!

 

ForrigeRusletur attover Hovsslettet
Neste artikkelSommerfinale med topptur til Mjukin 761 moh