Ny dag, nye muligheter! Idag skulle vi Nord-Årlia og kose oss med lunsjen. Ganske kaldt, bare fem grader, men stille og  lettskya da vi startet fra Ulvåshytta i ti-tida. Gikk ganske lett oppover idag, Borga trakk så fint! Ved gadden måtte jeg ha snørepause,  anklene mine er så opphovna for tida, må snøre hardt flere ganger for å få de i fasong.

Oppå sittebenken på Stormyra ble det tenkepause.

Som vanlig var det meldt mye regn til kvelds. Men nå var været riktig bra, nesten solskinn og bare hvite skyer. Skal vi ikke heller gå til Hovsslettet idag med lunsjen. Så da gjorde vi det.

Krysset veien og gikk oppover den våte myrstien. Videre inn i den tette skogen oppå høgste punktet der det går ned til Hovslettet. Hmm, lauvet var falt av, nå vi langt oppover mot Hovshaugen. Sannelig vi prøver den idag Borga!

I alle år har jeg sett denne som en skogkledt kolle, det er vel ingen utsikt derfra.  Vi rotet litt med veivalget, men etter en drøy halvtime fant vi toppkrona inni skogen. Det er bratte skrenter og glissen skog på vestsida, vi kom inn fra den slakkere østsida hvor det er tett granskog. Noe svære vindfall ble vanskelig å forsere på vei opp.

Kom til toppen av Hovshaugen 406 moh kl 12:50. Vi hadde besteget ca 80 høydemeter siden stien på Stormyra, fremdeles vakkert vær. Utsikten var bare delvis, men det var store glenner slik at vi så Trollhetta veldig godt. Der var det heller ulendt å sitte, så vi gikk utpå kanten i vest og slo leir.

 

Strødde ut fjellduken som vanlig og la oss oppå med den deilig lunsjen vår! Her ble vi lenge og slappet av så godt begge to:

Fra rasteplassen vår så vi over til Strandafjella:

Etterpå gikk vi ned til Hovsslettet for å tenke over resten av dagen. Var nok litt for tidlig å bare gå raskeste veien ned til Ulvåsen, klokka var bare tre.

Så vi tuslet sørover isteden. Det er så trivelig utover marka her, oppå myrene før en går ned i den mørke granskogen. Der nedi satte vi opp farten, tok det som en trimetappe til Rødåsen. Begynner nesten å bli kjedelig å gå denne skogsveien, men den har da sin sjarm granskogen også.

Satte oss på hvilebenken i Rødåsen og spiste opp bananen. Kjente smertene i fotan, måtte ha pause nå. Fremdeles var dyra på beite, de var blitt digre og lubne etter sommeren:

Grudde meg til resten av turen, over til Ulvåshytta. Det er sine 2.5 km, jeg bruker vanligvis to timer på det strekket. Klokka var nå fire, og vi måtte få det til på timen idag, kom regnet for alvor nå, ville det bli mørkt nok for oss. Regnet kom selvfølgelig, da vi var nesten oppå Rømmesmyra, men det holdt deg til lett småregn resten av turen.

Over på Ulvåssida holdt det opp og vi fikk så fint kveldslys på hytta:

 

Tilbake til bilen i Ulvåsen i halv seks tida. Jo, det hadde gått radigt over Rømmesmyra, bra tempo til meg å være. Nå var det kommet mye trimmere oppi her, de fleste gikk vel utpå Rauhåmmårn, noen sprang runden om Årlia.

Tok siste brødskiva i bilen, litt uvant det da, men det fristet liksom ikke med siste pausen i regnyret uti marka. Det ble en ny vellyket dag i marka, med en helt ny topp!

ForrigeHulluflata til Rauhåmmåren en tur
Neste artikkelÅrlia-runden