Vi parkerte i ti-tida ved Lomtjønna idag, en liten minusgrad, stille, klart og fint vær.

Ruslet innover veien sørover mot Geitbuan. Her har jeg ikke vært på mange år, veldig artig å få se igjen  dette terrenget!

I tolv tida kom jeg ned til Geitbuan, ei tidligere setergrend, nå er alt hytter. Den lengst i øst er nå under total oppussing. Jeg satte meg på benken her i vest, tok en lang matbit. Diareen plager meg mye for tida, jeg måtte kjenne nøye på formen før jet gikk videre.

 

Støtta som ble reist i 1929 til minne om Helmer Andersen Gjedeboe. Han var født  en vinterdag her i Geitbuan i 1786, foreldrene var gårdbrukere her.

Etterhvert samlet jeg meg og ruslet videre sørover.  Her ser vi tilbake til Geitbuan. Vært en større skogshogst her i de siste år.

Etter en trekvarters tid var vi framme ved Munklia. Her ble det dagens hovedrast. Funderte litt på å gå  en runde ned til husene og veien. Men jeg er totalt ukjent her og når sola går ned om et par timer, får det være til neste sommer. Engene rundt her ser ut til å være vokseplass for forskjellige arter orkideer!

 

Det er jo god sti mellom Geitbuan og Munklia. Den var kanskje koselig innover den gamle granskogen, men nå er alt av skog rasert av hogst.

Kom tilbake til Geitbuan i tre-tida. Satt ei god stund her, sola går ned kl 1605 idag, Fint å se solnedgangen her over åsene!

Tuslet veien tilbake til Lomtjønna, tilbake til bilen litt før fire. Sola var gått ned her, men over tekoppen fikk vi overvære dagens siste gullstråler!

En riktig deilig tur, artig å bli litt kjent innover disse skogene.

ForrigeRunde om Hovsslettet
Neste artikkelTur til Raudhåmmåren