Starta halv elleve ved Ulvåshytta som vi pleier. Hadde bare med det nødvendigste, reinskinnet, matpakka, termos, regnjakka og bladvottan. Gå lett idag, få tunge tanka utav hodet.

Det så ut til å bli strålande sol idag, men den første timen opp til Rømmesmyra ble i skygge, sola hadde ikke nådd ned på skogsveien ennå. Hardt og fint å gå oppover, fikk da opp litt tempo. Oppå Rømmesmyra tok vi oss litt mat ved fururabben vi nesten alltid tar pause,  sola var akkurat kommet opp lavt over skogen i sør og varmet så godt. Men klokka var godt over tolv, korte dager nå !

Fortsatte videre, det var jo ren plankekjøring bortover plankene på myra bortover. Utpå myrene satt to karer og pratet sammen, jeg hadde sola rett i øyan så jeg så ikke hvem det var. En av de kauket Borga og da var det gjort! Voffen ble helt på styr av gjensynsglede. Det var jo Kjell og en til som satt der i sola og koste seg med kaffekoppen!

Så vi hadde en trivelig stund sammen, før vi to fortsatte videre og de to gikk tilbake til Ulvåsen, hadde vel ikke noe lyst på vandring i mørket.

Borga og meg brukte ikke mer enn halvtimen ned til Rauhåmmåren og trimkassen der. Synes det gikk radigt med oss idag. Bakkene ned var da ikke så ille, det var ganske lett gå i den hardfrossete marka.

Bra utsikt innover Trolheimen, selv om det var ganske disig idag. Tåka hadde såvidt letta fra dalen:

Så ut til å være litt snøflekker øverst på Ruten og Omsfjellet:

Litt før tre tuslet vi oppover igjen, jo, det ville nok bli mørkt før vi kom tilbake idag også.

Gikk på det jeg evnet bortover plankene. Sola varmet ikke noe særlig idag heller. Selv med tempo ble jeg slett ikke varm, jeg begynte å fryse da vi gikk inn i kveldsskyggen på østsida av myra. Må kle meg varmere heretter! Det hjalp betydelig å dra goretex jakka utapå dunjakka, alt ble tett og varmt!

Ved bjørkestammen satte vi oss ned som vanlig og spiste opp resten av matpakka. Det gjorde alt godt for humøret, men så ble det da helt mørkt før vi var ferdige.

Litt etter fire kom vi tilbake til Ulvåshytta, ganske så mørkt, halvtimes vandring med hodelykt  gikk greit.

Det fungerte idag også, selv om dagene er for korte, så kom tankene på plass og livsmotet vendte tilbake!

 

ForrigeTur til Raudhåmmåren
Neste artikkelØsthusen