Hadde nå håpet på litt likar vær idag. Men det ville seg ikke, det regnet utav den tette skodda da vi gikk fra Ulvåsen i halv elleve tida. Rett og slett null grader og stille, trakk på meg goretex jakka og tuslet oppover mot Rømmesmyra. Idag skulle jeg teste om det gikk an for meg å bruke de gode crispi fjellskoa mine.

Oppå fururabben der vi alltid tar en tekopp, måtte jeg bare innse at de var for stive og harde, de er jo for steinura i fjellet. Det var egentlig godt å gå idag, plankene bortover var rimete og ikke glatt. Myra var hardspekt og vond å gå på. Med de stive fjellskoa ble det ganske håpløst for meg å gå bortover.

Det vi tenkte var vel Rauhåmmåren idag, ville vært grei tur selv i snøværet og den lave skodda. Da vi kom bort til hvilebenken orket jeg ikke mer slit. Satte meg i le for den iskalde nordvesten oppi skogen. Ble der en dryg halvtime. Kom jo bra i humør igjen, men jeg var skikkelig kald, og snøværet tiltok.

Vi tuslet hjemover i halv tre tida, gikk da greit så lenge jeg gikk oppå plankene. Nede ved bjørkestammen i halv fire tida, det gikk forferdelig tregt med meg med de vonde fjellskoa. Her satt vi en halvtime og styrket og med brødskive og glovarm te. Og det ble mørkt, skikkelig mørkt, så ikke hvor jeg satte tekoppen min.

Kom tilbake til Ulvåshytta i halv fem tida, det ble en lengre vandring med hodelykt idag også. Gikk nesten fire km idag. Jo, jeg fant utav det der med skotøyet, må bruke de lette Salomon, og det er nesten så glatt at en må bruke brodder nå.

Ut på tur, aldri sur sa jeg til meg idag, Joda. Men uten særlig dagslys så er det litt slitsomt, selv om også denne dagen brakte flere lykkelige stunder.

ForrigeRast ved Hovsslettet
Neste artikkelOppi Jøngfjellet