Idag meldte yr at det skulle bli klar himmel og sol! Da vi kom oppi Ulvåsen halv elleve var sola ikke nådd ned til hytta, men det var helt vindstilt og 5 minus. Kulden var grei å kle ut med dunjakka mi, snart tusla vi oppover traktorveien.

Nåvel, det ble kaldt likevel. Jeg har for liten fart, selv om Borga dro hardt, så greier ikke fotan mine å flytte seg og stokke seg i tempo. Men etter en times vandring i skyggen kom vi endelig oppå Rømmesmyra og fikk sola rett i fleisen. Hurra! Jeg har sjelden vært så glad for sola, idag varmet den litt også!

Så vi gikk bort til den første hvilebenken og satte oss i sola med maten vår. Jeg hadde ingen planer om å gå noe lengre idag, var greit nok å sitte her og kose seg. Men det var jo helt fantastisk føre idag da, knallhard frosset myr, og alt var dekket av et par cm rim. Så lett å gå som det var idag, blir det sjelden!

Utover Rømmesmyra:

Det var også sol ved den andre sittebenken, men en kald trekk, så vi gikk videre.

Har funnet ut det er bare en halvtime ned til Rauhåmmåren fra benken, klokka var bare kvart på to, så da fortsatte vi videre. Angret ikke på det nei, da vi kom ned til utsikten fikk vi den flotte sola!

Ganske fint å være her akkurat nå, selv om det var 6 minus, så var det brukbart stille. Det murret i bakhodet at sola gikk ned om en halvtime, vi satset på at skumringen ville vare lenge med kvitrima marka. Så vi satte oss ved benken som snarest og delte en salamiskive med deilig glovarm te til.

Orkanger City:

Nå var jeg glad for at Voffen trakk hardt! Det blir for korte hvilepauser på denne tida av året, jeg var sliten. Borga dro meg oppå myrene igjen, det gikk da greit oppover bakkene.

Og så fikk vi den solnedgangen! Jeg ble helt perpleks etter som sola seg mer og mer nedi skogen, så vakkert!

Ned igjen til Ulvåsen tok det en dryg time. Det ble skikkelig kaldt etttersom sola var gått ned for dagen. Ved halv fem tida var vi tilbake til bilen, det var sannelig 8 minusgrader! Slett ikke mørkt, fremdeles greit å gå i skogen uten lykt. Hadde vært mye folk i marka i dag, flere kommenterte hvor lett og fint det var å gå nå.

En minneverdig tur, selv i det kjølige været så var det riktig fint å få se sola skikkelig og ha seg en koselig lunsj i solsteken. Blir så glad i sinnet over slike turer!

ForrigeOppi Jøngfjellet
Neste artikkelMjovatnet ved Storbuan