Årest første markatur!

Startet i 10-tida ved Ulvåshytta idag, fem varme grader. Som jeg har slitt med i lang tid, depresjon som ødelegger totalt turlysten og i tillegg et håpløst vær som nå har smelta vekk det fine snøføret

Men nå var det endelig blitt en lysning i det håpløse været, yr meldte godt opphold, men tåke idag. Så da fikk jeg endelig snørt på markaskoa og dro til skogs.

Vi tusla ned fra parkeringa ved Ulvåshytta og ned på veien. Den var helt bar helt opp til hytta. Vi gikk opp vår vante vei mot Rauhåmmaren, men det ble en lengre pause ganske fort. Alt oppover, det fine skisporet var nå solid, superglatt stålis!

Så da var det på med kjettingene! Har ikke brukt de på over ett år, litt spent på det, men det gikk da fint det. De satt som støpt til støvlene mine, faktisk bedre enn de lave piggskoa jeg har hjemme å gå med.

Derfor ble det da en hyggelig tur oppover glattisen idag, jeg fryktet prakk med broddene, jo Borga slet litt med balansen, men tok det med ro, så vi koste oss oppover!

Ved fururabben på nordkanten av Rømmesmyra ble det tepause i skodda. Vel den var ikke så tett, men det var dårlig fotoforhold idag, alt var vått og grått av skodda. Jeg merket godt at jeg var totalt ute av formen, jeg slet idag, hadde brukt en lang time hit. Og det var ikke føret, jeg gikk da med bra tempo bortover skøyteisen!

Etter en liten halvtime med en sårt tiltrengt tekopp og brunost skive tuslet vi videre. Nå var det kommet markatrimmere oppi her, to stykker freste forbi så det gnistret i piggskoa.

Hadde bestemt meg for å ihvertfall komme til den første hvilebenken utpå myra, så vi biet ikke lenge ved krysset ned til Rauåsen. Det er jo bare ett lite kvarter bort til hvileplassen. Fin utsikt utover hele myrflata, så her satte vi oss ned og tok ordentlig matpause. Yr meldet sol fra klokka ett idag, det så sannelig ut  som om den skulle komme fram!

Etterhvert samlet vi sakene og bega oss heimover. Det ble ingen større solopplevelse, men det lysnet da litt i skyene over Raudåsen:

Gikk ned forbi fururabben og nedi veien utover skøyteisen. Men nå merket jeg at kreftene var helt slutt! Borga var også sliten, ville hjem og satte opp farten nedover.

Nede ved bjørkestammen der vi alltid sitter, var jeg tom. Det murret i føttene, de ville ikke ha mer tur idag. Etter en tekopp ble livet straks bedre, men ikke føttene, hvilen ble ikke lang nok. Klokka var nesten tre, og jeg hadde ingen lyst på speilblank is i mørket!

Kvart over tre var vi tilbake til bilen. Det skumret kraftig nå. Satt ei stund i bilen og tok innover meg det som hadde skjedd idag. Jeg var igang igjen!

Det var en slik vanvittig glede, altså, selv en slik mikro dagstur oppå myrene gjorde alt for livet mitt. Det ble jo sine fire kilometer idag, fin dag uten nedbør, jo Borga nå er 2019 igang!

Dagens redning, chainsen brodder:

ForrigeAdventstur til Rømmesmyra
Neste artikkelLunsjrast ved Hovslettet
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments