Idag var det lett å komme seg ut. Det meldes om rekordstort snøfall i helga, så nå måtte jeg prøve fottur litt innover marka mens det ennå går an. Vi startet halv elleve ved Ulvåshytta i en liten minusgrad.


Borte i bakken hvor det var super stålis var det fem cm med nysnø, fast og fin, blåswiføre! Det ble lett å gå oppover veien til Stormyra. Men myra utenfor er oppløst av alt regnet og alle bekker var åpne, noe skiføre er det langt i fra.

Oppe ved det fine stiskiltet funderte vi litt på veivalget. Men det var greit idag, oppover mot Stormyra og innover marka! Det var så lett og fint i nysnøen nå så.

 

Gikk først opp til gadden hvor alltid hviler litt. Ble bare en kort knyteskoa pause, ville bli litt jobb å koste vekk snø så fikk sitte ordentlig. Etter en halvtime var vi oppå Stormyra og hvilebenken.

Satte oss ned i stor andakt med tekoppen over at sola kom fram og det ble en stor blå flekk rett over dalen! Første gang jeg har sett det her i marka i år!

Det var for kaldt å sitte her, helt åpent i den sprettkalde trekken, så vi gikk inn mot Hovshaugen for å finne en rasteplass i le. Borti myra fant vi fort ut at det var også greit å gå stien innover, selv om myra var gjøsse våt under, så fant vi lett stien som ei renne bortover skogen og fulgte den.

Etter en liten halvtime var vi kommet til vår store favoritt, Hovslettet! Her ble vi værende en times tid. Vi så sporene etter folk fra i går, de hadde gått videre ned til Raudåsen. Det ble nok for langt idag for oss, klokka var nesten halv to, sola går ned tre og jeg må ha godt over to timer på den runden på tørt sommerføre.

Så kom sola fram! Det ble jo riktig hygggelig her i Hovslettet, Borga ble stående lenge og myse mot sollyset, har ikke fått så mye av det iår!

Riktig fint i marka nå. Dette bildet tok jeg i to-tida ved rasteplassen i Hovslettet, kunne nesten ane lysere tider, selv om sola var så lav:

Så smått samlet vi reinskinnet og maten nedi sekken og tuslet tilbake til Stormyra. Måtte være veldig forsiktig, det er ikke noe frost i marka under, lett å plumpe nedi myrhøl dekket av det tynne snødekket.

Godt å komme tilbake til traktorveien da, unnabakke og bare å gå på nedover! Tok jo pause ved gadden vår, nå snudde været til tette skyer. Det var kanskje fronten av uværet som kom sigende inn fjorden.

Ved halv fire var vi tilbake til Ulvåshytta. Hadde gått fem km idag. Veldig fornøyd med det. Og veldig sliten! Er nok dette som er selve livet, nå går det egentlig bare en vei nå som dagene blir lengre og lengre.

Dagens rute:

ForrigeNyttårstur i tåka til Rønningsmyra
Neste artikkelLørdagstur til kanten av Rømmesmyra