Har nå gått og frosset en hel uke, har ikke vært varmere enn 14 minus i denne uka, igår kveld var det over 17 blå. Stort sett blank blå himmel, men synes det bli for kaldt til markatur med Borga.

Sannelig snudde det seg idag, det var hele 5 minus og blank blå himmel da vi kom oppi Ulvåsen i elleve tida idag. Men det var bra med kald vind fra øst, så vi ordnet oss kjapt og kom oss i le oppover markaløypa. Godt kledt idag, jeg hadde trukket på dunbuksa og Borga stilte i varmt og lunt dekken! Så vi gikk i bra tempo oppover mot Rømmesmyra. Vi var nok av de første idag også,  men det kom mye folk etterhvert, etter ei uke med innesitting var det nok flere som ville ut idag!

Oppå myrene blåste det iskaldt, det drev igjen snø over skisporet:

Det gikk ikke an å sette seg ned med maten vår i denne vinden, måtte lenger ned i skogen. Vi var altså snar om å komme oss nedover mot Rauåsen.

Hadde vel tenkt oss bort til  en av hvilebenkene utpå myra, noen hadde jo labba ivei den retninga, men det fristet ikke i den kalde trekken:

Det gikk radig nedover, raske skiløpere suste forbi, vi to gikk mer enn vi pleier raskere enn sommers. Kom ned til benken ved trimboksen i ett-tida, en liten halvtime, fornøyd med det!

Her ble det en lengre lunsj på oss, satt nå en times tid og koste oss. Tittet på snøen oppå bordet, snedig så flakete den er blitt av frosten den siste uka:

Etterhvert tuslet vi ned første krappe svingen for å få litt utsikt utover dalen:

Det var spor i snøen inn fra høyre, tydeligvis hadde folk gått opp fra Hulluflata. Må prøve det en dag. Nå som været var så varmt og deilig kunne vel vi fortsatt litt til nedpå myrene. Det var likevel 2 km over til Ulvåshytta, vi får nøye oss med dette Borga, men på neste tur går vi hit ned og lunsjer.

Heimatt ble en riktig trivelig tur allikevel, gikk med bra tempo, og fotan var ikke så fullgæle vonde. Fast og fint underlag denne skitraseen, nesten bedre enn grusen på sommeren og mye bedre enn den våte myra!

Kom tilbake til Ulvåshytta i fire tida, hadde gått 5 km idag. En av de beste turene så langt i år, alt klaffet så bra idag! Så det slår aldri feil, en slik markatur er det som skal til for å berge liv og helse. Var nok mange glade idag, nesten fullt på parkeringa, det ble folksomt i marka idag!

 

ForrigeSøndagstur til Rødåsen
Neste artikkelFørste februar ved Rødåsen