Endelig turvær igjen! Etter en dryg uke med seksten minusgrader sto vi klare i 10-tida oppi Ulvåsen. Det var 3 minus, litt iskald vind, deilig blå himmel! Sola var jo ikke kommet over hit ennå, men skinte så vakkert borti Ruten og nedi dalen. Vi gikk kjapt nedtil vintertraseen, nå var det sannelig kjørt opp dobbeltspor.

Vi var av de første idag også, men det gikk ikke lenge før raske markavandrere  freste forbi.

Løypa var preget av den lange hardfrostperioden, det kjøres daglig med preppemaskin, veldig fine spor! Lett å gå, så det gikk i bra tempo med oss oppover til Rømmesmyra!

Det ble riktig godt å endelig komme opp i sola, også idag var det iskald vind oppå myrene så vi fortsatte over og ned. Ved stikrysset registrerte vi nygåtte skispor bortover;

Vi hadde gått en times tid nå, så vi kostet av ei blåbær tue her ved skiltet  og satte oss ned med en glovarm tekopp. Litt le her, men det var ikke kaldere enn minus  fire idag.

Ned til Rødåsen hadde vi bra tempo, gikk på halvtimen som sist. Idag ville jeg gå lenger ned, ned til gården og finne en rasteplass i sola!

Kom fram hit i ett-tida, og gravde fram en av bergnabbene oppom løypa og satte oss ned en times tid.  Endelig tilbake på solsida med så vakker utsikt over dalen og Gjemshøgda!

Satt nå der og spekulerte, dagen er blitt merkbart lengre, hadde lyst til å fortsette litt nedover mot Oksbåsen. Men vi pleiet minnene fra sist sommer og tenkte  på neste uke, da skal vi parkere oppi Espa og gå hitopp!

Så vi tuslet opp bakkene igjen, det kom flere opp igjen, de hadde vel vært til Kvitsteinan og hadde vel søndagsmiddagen i tankene.

Oppe ved grinda igjen, fikk jeg sola akkurat oppå toppen av granene! Så fint et motlysmotiv for ettermiddagen:

Vi brukte ikke mer enn en drøy time opp og over Rømmesmyrene idag. Som vanlig var det slutt på kreftene i fotan nede ved bjørkestammen, jo det med fotan ble nok min skjebne. På opptur merket jeg meg at preppemaskina hadde svingt ut en runde her, så nå var det fint å sitte her også!

Så da endelig ble det tekopp for å komme seg igang igjen, lenge siden sist vi har hatt pause her. Det er kort vei til Ulvåshytta herfra, så det er så luggumt å være her ei stund, vente på en fantastisk solnedgang, få seg en nødvendig kvil.

Ved fire tida var vi nede på parkeringa igjen. Gått 6 km idag, og det var slett ikke mørkt ennå. Begynner å likne på noe nå, begynner å bli skikkelig dagstur igjen, ordentlig sliten igjen! Men sola seg jo ned bakom Ruten og minusgradene stremmet grepet, mørket seg på, det er vel best å ha seg heim til en varm dusj og glovarm tikka masala, indisk kjøttgryte.

En storslått dag i sin enkelthet, lever en stund på denne turen!

ForrigeVinterglede ved Rødåsen
Neste artikkelTopputsikt fra Rødåsen!