Startet nedi Espa i ti-tida, stille og 3 grader. Espaveien var isete oppover, skikkelig vintervei. Oppover forbi gården var det delvis bart på veien, sola tar godt utpå dagen. Vi fortsatte oppover mot nedre Gabrielsrommet, svingene oppover var isete, men godt å gå nå på morgenen, fint og hardt rimlag på veien. Jeg var så glad for at broddene ble med i sekken, det her skal bli glattis utpå dagen!

Etter en pause med en tekopp, vi hadde ikke brukt mer enn trekvarter hit opp, funderte vi. Rett opp mot Hulluflata, eller innover marka mot Oksbåsen? Det var jo brøyta rett opp, men neppe lengre enn til Gabrielsrommet. Oksbåsveien var også brøyta innover.

 

Vi hadde bestemt oss for Oksbåsen i går kveld, så da gikk vi østover. Samme her også, veien var helt islagt, men heldigvis med godt rimlag, veldig godt å gå. Men her skal det bli glatt utpå dagen!

Oppover til skiløypa gikk det ganske kjapt med oss, det var ganske kaldt nedi Rødåsen, straks vi kom oppå myrene ble det stor varme og sola stekte så deilig! Hadde gått en dryg time nå, så det passet så fint med tepause ved skiløypa:

Skisporet er nå så fint og godt oppkjørt, en skiløper freste forbi, nå er det supert i skiløypa ja! Nå var det bare kort vei opptil Oksbåsen:

Hadde vel planer om å sette oss i solveggen ved husene, men nå var snøen for bløt til det. Så da gikk vi så langt veien var brøyta, like bortom Oksbåsen, laga oss ei grop i snøen og ble der en lang stund!

Duverden så godt det var å raste her, kvile seg lenge og vel! Det har jeg savnet i vinter, og hjemturene har derfor blitt dryge. Men nå var vi endelig her igjen, langt baki marka og koste oss! Jeg fantaserte mye om Årlia rett opp, en tre kvarters tur om sommeren, måtte vel hatt truger idag.

Sånn i tre-tida ruslet vi heimover. Det gikk da fint og greit ned og forbi skisporet. Men snart kom vi nedpå isen, sola hadde varmet godt idag, veien videre var superglatt skøyteis! Det var bare å slå seg ned i veikanten og spenne på seg isbroddene. Borga hadde det greit nok, men hun tok det rolig, svinset litt ufrivillig på blankisen nedover.

Nede ved nedre Rødåsen, måtte jeg ha en hvil og litt mat. Var skikkelig sliten etter den lange turen ned den bratte, islagte veien. Sola gikk nå ned over Knyken, og strødde de siste gullstråler over oss!

Kom tilbake til bilen i Espa i halv seks tida, nesten 7 km totalt gått idag. Ja nå går det an, nå er dagene lange nok til reale turer med skikkelig raster og litt lengde!

ForrigeVårstemning ved Rødåsen
Neste artikkelVidsyn i vårsola fra Rødåsen