Satt nå der og fiklet med telelinsa oppi Rødåsen. Har ennå ikke plassert fotostativet i sekken, men det var så fint å se Raudfjellet, Trollhøtta og Snota i grådisen borti Trollheimen. Det var jo nesten ti grader, ganske tett skyet, men sola tittet fram av og til! Det var altså så godt å sitte her i dag, stor høytid, her kunne vi blitt lenge!

Vi startet litt før halv elleve ved Ulvåshytta som vanlig. Tusla som vanlig oppover skitraseen, idag var vi først, bare gamle spor, de fleste hadde faktisk gått på fotan. Lenge siden det har vært noen preppe maskin oppover her.

Oppe ved stikrysset til Årlia prøvde jeg å gå oppover snøen, men det var umulig, halv meter løs fromasj-snø, vi sank til bunns, bare å fortsette opp skitraseen.

Som vanlig satte vi oss på fururabben på kanten av Rømmesmyra, tok en lengre hvil med brunost og glovarm te. Jeg var jo vinterkledt med tykke lag ull, idag merket jeg at vårvarmen var kommet! Snedig å sitte ute igjen uten votta eller lue, jeg hadde tatt med meg turcapsen, ble mye bedre med den!

Som vanlig brukte jeg bare to timer til trimkassen i Rødåsen. Det var lett å gå i snøen og vårstemninga gjorde meg glad til sinns.

Vi gikk nesten ned til gården i Rødåsen, og så oppå rasteplassen vår. Fant en stor barflekk hvor vi kunne se utover Trollheimen. Strødde utover maten og utstyret som vanlig og satte oss godt til rette for en lengre hvil.

Jeg slet alvorlig med kronologien idag. Og det ble mye værre jo lengre vi satt og koste oss her i Rødåsen. Det er jo vår og aprilsol! Fattet ikke at det virkelig er vinter og februar ennå! Og det kommer jo en lang mars som tradisjonellet er snørik.

Men, men vi hadde det tipp topp med vårsola stekende i fjeset vi. Nå gikk det virkelig an å sitte tynnkledt og bare nyte livet. Lenge !

Rett fram ruvet Gjemshøgda, begynner å bli store barflekkene oppi der også!

Og der i sørvest var Raudfjellet, Trollhøtta og Snota! Gode minner fra yngre dager strømmet på, vi må få oss en tur oppi Hølstoen igjen Borga!

Sånn i tre-tida ruslet vi heimover igjen. Dagen var fullendt, bare få en verdig avslutning nå  så.

Kunne faktisk gått helt ned idag, merker nok at formen er stigende på en måte. Nede ved bjørkestammen fristet det overmåte med en pause, klokka nærmet seg fem og fotan var ikke helt bra lenger. Bjørka er fremdeles under snøen, så vi grov til ei grop i en skavel og satte oss ned. Borga var sulten nå, ville ikke ha middag igår, så da fikk hu den nå.

Det ble skumring som vanlig da vi kom ned til Ulvåshytta, gode 8 varmegrader og stille. En eventyrlig vårkveld med en magisk solnedgang! Nå har vi det bra!

ForrigeOksbåsen en tur
Neste artikkelRødåsen en tur