Så satt vi der da endelig! Hvilebenken på Rauhåmmåren, hadde en god lunsjpause. Trodde ikke jeg skulle komme så langt så tidlig på året.

Vi hadde startet i ti-tida ved Espa. En liten minusgrad, nesten stille. Var veldig usikker på formen, ville fotan holde helt ut i dag? Jeg fikk satse på jevnt tempo, uten så mange småpauser. I slikt gråvær er det lite å få til bilder av, så vi ruslet i litt tempo opp til Gabrielrommet. Hadde forberedt meg på å gå med brodder,  men det var ikke nødvendig ennå, veien var hardfrosset snøvei, ingen glattis.

Tok oss en god tekopp og snørte igjen støvlene hardt. Etter at jeg fikk disse ødemgreiene i fotan, må jeg knyte igjen skoa ofte, væskeansamlinga nederst i fotan presses oppover. Hovedproblemet nå for tida, er for lite tempo, jeg klarer bare ikke å gå meg varm, fotan flytter seg feil og for tregt. Må altså ha på mye mer klær enn jeg er vant med.

Etter pausen var jeg veldig spent på turen videre oppi marka. Sjelden har jeg vært så glad for bilspor! Det haddde vært kjørt med traktor nå nylig og igår hadde noen kjørt opp med bil! Så det ble en lett tur opp til Hulluflata i de hardpakka sporene, hadde vel neppe gått oppover i løssnøen.

Var ved Hulluflata i 12 – tida. Lite med gode rasteplasser på denne tida, så vi bare drev på og ga oss i kast med den bratte stien opp igjennom granskogen. Oppi der, nye gleder! Det hadde nok vært snøfritt nå nylig, så det var ingen is, bare hardtrampet nysnø, godt feste oppover!

Brukte bare kvarteret opp den brattlia, omtrent som på sommers tid. Stien videre bortover mot utsikten var tørr, hardtrampet snø, veldig lett å gå. Litt synd med gråværet, vi så ingenting av Trollheimen idag.

Kom fram til Raudhåmmåren ved ett-tida, nesten 3 km gått så langt. Jeg bare måtte veive med henda og ta et hurra, dette var en stor seier for meg! Skrev navna våre inn i boka, og satte oss ved benken. Brettet ut matpakke og hadde en bedre rast. Bildet under er jo Orkanger city, med idrettsanlegget, badelandet, Gammelosen og havna. Midt i bildet ser vi Reitan, der det tragiske raset gikk for en liten stund siden.

Amfi og Herregården:

Utsikt oppover dalen, ingen fjell å se idag:

Så var det tid for heimtur, klokka var snart tre, det ville gi oss bra tid nedigjen til Espa. Knipset et bilde nedover den bratte granlia, her brukte jeg selvfølgelig isbroddene, det gikk med bra tempo og spikerfeste nedover her.

Ned ved Hulluflata igjen. Nå var det godt å komme nedpå veien med hjulsporene, Borga holdt seg i sporet bak meg, begynte å bli sliten voffen også.

Vi tok ett kvarters pause ved Gabrielsrommet. Hadde god tid og det var fint å sitte under ei gran her.

Det gikk på tre kvarter helt ned til Espa. Egentlig lite smerta i fotan, jeg hadde knytta skoa ofte nok, og så var det så fast og fint underlag idag!

Det er overkommelige 6 km tur-retur Rauhåmmåren fra Espa, jeg brukte nesten fem timer effektivt på turen idag. Ja, ja, men kjenner nok at formen er stigende, det blir stadig lettere å gå seg en real tur!

ForrigeMars og nysnø
Neste artikkelIs og snø i marka