Hadde for mye grums i hodet idag, med St Olav og greier. Heller guste værmelding, men tida på året er kommet, nå går det an å være på tur uansett vær, dagene er lange og gode! Ut på tur!

Så da tuslet vi ivei i grått og kaldt vær sånn i ti-tida fra Ulvåshytta. Var godt vinterkledd, dog et skjerf manglet, en iskald vind snek bortover skogen og jeg klarte ikke helt å få opp farta og varmen. Oppe ved bjørkstubben kom Per som sist, en hyggelig prat og humøret var på topp igjen. For nå er markaløypa preparert igjen, fine nysnøen ligger som et teppe bortover!

Oppå Rømmesmyra gikk vi uti skogen og hadde en te-pause på plassen vår. Måtte jo grave oss ned da, men nysnøen er tørr og fin, fikk oss ei fin snøgrop her. Satt ei god stund og funderte, humøret var på topp igjen, sorgene var borte. Skulle vi orke å ta runden vår idag også Borga? Burde nok det, mindre kaldvind her og det ville bli stille og godt nedi Rødåsen.

Sånn i ett-tida kom vi tuslende ned til grinda i Rødåsen og satte oss ned ved benken. Lite folk i marka idag, var vel litt for guste vær, sola så vi aldri.

Det ble da trivelig ved benken. Folk suste forbi,  vel ikke så stor utfart idag, det var sånn gammeldags blåswix føre.

Vi satt ganske lenge ved benken og koste oss med lunsjen vår. Noe sol ble det aldri, og det var en minusgrad, ble litt kald etterhvert.

Borga begynte å fryse også, så det var vel best å rusle hjemover.

Vi gikk fra Rødåsen i halv fire tida. Luggumt det, har bra med tid. Litt småfrosne, så det var lett å få opp litt tempo.

Gikk opp bakkan til Rømmemyra på en dryg halvtime. Synes det er bra, ganske mye nysnø, litt tungt å gå idag.

Nedi skogsveien under Rømmesmyra begynte det å snø så lett, så lett. Jeg følte meg ganske god i fotan, hadde mest lyst til å bare presse  på ned til bilen. Det begynte å bli varmegrader, hvis nå snøen gikk over til regn, blir det lite trivelig.

Men vi satte oss ned på en stubbe likevel, den lille snøen som lavet ned var så tørr og fin. Hadde en fin kveldsstund med glovarm te, og kjente at fotan fikk hvilt seg godt. Borga var fremdeles frossen og småvåt, ville vel hjem og få middagen sin.

I femtida var vi tilbake til hytta igjen. Nå var det kommet en del markatrimmere, de fleste spente på ski og gikk lysløypa. Vi hadde fått turen vår, slitne og lykkelig nå, alt var bare bra, nå blir det en stor pølsemiddag Borga!

ForrigeTopptur til Rauhåmmåren
Neste artikkelPåskestemning i marka nå!