Sola skinte så vakkert på Ulvåshytta da vi kom der i halv elleve tida. Blikkstille, lettskya og 5 minus. Lå an til å bli en helt fantastisk skidag, men ennå var det lite folk her. Vi snurpet igjen skjerf og dunjakke og gikk inn i skyggen oppover Rognlia.

Først da vi kom oppå Rømmesmyra kom sola over oss skikkelig!

Så vi satte oss ned her ved ei furu med en deilig kopp te og salami. Var blitt frossen nedi skyggelia, men ble fort varm igjen ettersom sola flommet over oss. Idag ville vi bare gå og kose oss over og ned til til Rødåsen.

Det var ganske tungt å gå idag, sist det ble preparert skitrase, var om søndagen. Nå var det kommet over 20 cm med nysnø, sånn fjærlett, kald og luftig snø — pudddersnø. Helt fantastisk for skirennere!

Nedover mot Rødåsen ble det riktig varmt og vakkert. Sånn skikkelig varm påskestemning, helt blikkstille, jeg vurderte lenge å skrelle av et par ytterplagg nå i godværet! Her er vi kommet til trimkassen med rastebenken og grinda øverst i Rødåsen.

Vi tuslet videre nedover skisporet og vadet i snøen oppi enga til rasteplassen vår oppom bruket i Rødåsen. Måtte jo grave den fram da, kommet en 30 cm nysnø siden siste vi var her.

Nå følte jeg det! Den nye fine tida er her! Det er ikke lenger sånn kald vinter og frossen på ryggen når man setter seg ned og raster! Jeg satt lenge og vel og nytet den store gleden med den nye årstida. Ble varm og god av den deilige påskesola, Borga nøt stunden, laget seg et reir og ble liggende lenge med snuten mot sola!

Fra kvileplassen vår så vi lite til Trollheimen, for mye skyer den veien. Gjemshøgda, derimot, var så klar og fin med masta på toppen.

Etterhvert kom de fleste hjemover fra Kvitsteinan. Vi fulgte med sånn i halv fire tida, to timer må vi to nesten ha tilbake til Ulvåsen. Oppi Rødåsen fant jeg den store gleda med den nye årstida, på nedturen nå fant jeg den store gleda med å være ut på tur med lengde. Jeg gikk med bra tempo syntes jeg og følte at jeg ganske raskt og i godt flyt, det har ikke skjedd siden i fjorsommer!

Etter en rast med den lave kveldsola helt over oss på stubben vår, tuslet vi ned til Ulvåshytta igjen, klokka var nå nesten seks. Det var helt fullparkert foran hytta! Mye folk på vi uti lysløypa, den var skikkelig preparert idag og riktig innbydende.

Å leva livet er å leva det ut på tur. Jo, det stemmer det!

ForrigeIs og snø i marka
Neste artikkelMed buff til Rødåsen