Idag gikk det tregt å komme seg ut. Været var perfekt påskesol og stille, vi planla en tur utpå kanten til Kvitsteinan. Etter nattens store snøfall innså vi at det ikke gikk an, vi kjørte oppi Ulvåsen i stedet.

Startet halv elleve, en svær buss sto foran hytta. Idag var det lett å tenke seg at det vil bli folksomt i marka! Det var ikke preparert i markaløypa, lett å se at vi hadde en skolebuss foran oss i løypa. Ganske kaldt i skyggesida, snurpet igjen dunjakka og trak opp buffen!

Idag hadde jeg fått et nytt og verdifullt tillegg til utstyret. En buff, i ull!  Jeg har aldri hatt dette, bare brukt skjerf. Men skjerf er noe herk  å knyte på seg, og så baller det seg i nakken. Buffen løser alle problem, du kan trekke den opp over haka i sprettkalden, og den dekker godt og vel i nakke/hals. Perfekt, hvorfor har jeg ikke hatt buff før?

Så kom plutselig kom preppemaskin fresende oppover! Og dagen endret seg helt! Nå fikk vi godt spor å gå i resten av dagen, så fint!

Endelig kom vi oppå Rømmesmyra og oppi sola! Vi tenkte vel å prøve å grave fram favorittplassen vår her, men valgte å slå oss ned på blåbærtua ved trimkassen, Fikk sola i fjeset, hadde en deilig stund med tekoppen.

Det var da bra vi satte oss akkurat her, for nå kom skolebarna på heimtur. Satt bare rolig mens de 40-50 barna kom i vide skarer bortover og nedover skisporet.

Brukte som vanlig bare en dryg halvtime nedi Rødåsen. Idag gikk jeg litt lengre, helt borttil den sørøstlige grinda. Fortsatte litt til, det var for mye snø til å lage seg noen god rasteplass, så vi gikk opp igjen og satte oss i ferdiglaget sittegrop fra barna.

Satt her en lang time og koste oss. Mer enn noen gang før i år, fikk en intens god påskestemning i den varme sola. Og rett fram i horisonten Trollheimen! Resfjellet, Trollhetta, Neådalssnota, Bolmetrollhøtta og Snota!

Jeg har ikke vært akkurat her før, må sannelig ta med meg telelinsa neste gang og prøve å få noen bilder av fjella.

Utsikten mot Trollheimen til venstre over Rødåsen. Ser Ruten rett opp for pipa!

 

Etterhvert ruslet vi takknemmelig for den store påskeopplevelsen hjemover. Sola siger nå nedi granene:

Og skyggene blir lengre:

Det var over 8 grader nedi enga i Rødåsen, og varmen fortsatte utover ettermiddagen.

Nede ved den fine stubben satte vi oss som vanlig, godt med en tekopp, men jeg kjente det at jeg hadde lite problem idag. Vel hadde vi hvilt lenge, men jeg hadde den gode langtursformen inne, gikk ganske lett og nokså uanstrengt.

Ettersom sola seg ned over Strandafjella, ble det ganske kaldt og minusgrader. Ble hardt isføre i løypa!

Kom tilbake til Ulvåshytta i halv sju tida på kvelden. Veldig fint lys nå, og det kom mye folk, de skulle vel borti lysløypa en runde.

Ei god tid nå for oss!

ForrigePåskestemning i marka nå!
Neste artikkelPåsketur til Gammelosen