Lett tur i dag. EU-kontroll av bilen, et være eller ikke være. Den tar jeg på et verksted ved Gammelosen, så går vi oss en tur rundt Vannspeilet mens gutta mekker.

Det var svinkaldt idag, 4-5 minus, og sterk, varm sol.  En stor utfordring å kle seg, tynnkledd påsketurist eller realt vintertøy? Det ble det siste, skulle børste støvet av supervidvinkelen min idag, få den i fingrene igjen for våren. Og buff! Idag var den en nødvendighet, på tur ut mot Terna var det så godt å dra den opp over haka og ørene for den sure ishavssnoen!

Første fotostopp var rett utom det nye badelandet vårt. Kikket på monumentet og tuslet nedpå sanddyna.

Borga likte seg nedpå sandstranda:

Vannspeilet mot Gode Hyrde:

Oppover mot bakkan, og den kunstige øya til høyre:

Mye folk ute og gikk idag:

Hele Vannspeilet:

 

Badstranda vår, kunstig opplagt sandstrand, veldig fint her på varme sommerdager!

En av hovedinnfartene til Gammelosen, ned fra Strandveien. Det er oppå der det gamle Orkanger/ Orkdalsøra var, det livlige handelsstedet. Nå er det bare bolighus, ingen handel eller matservering/kafeteria av noe slag. Savner en kiosk her.

Lunsjen tok vi på uteplassen i Hermetikken, her var det blikkstille i husveggen, satt og solte oss lenge:

Snart tilbake til sandstranda. Flere fine sittebenker rundt Vannspeilet:

Den store sandstranda i sør. Kunstig opplagt. Mye folk om sommeren når det er godvær. Åsted for Bråttåbjønn, en triatlon som arrangeres årlig. Orklaparken, turstien fra Fannrem, kommer ned her (stien til venstre). Blir fint når Badelandet vårt blir ferdig.

En fin tur idag, kaldt med snoen, men så deilig med påskesola!

 

 

 

ForrigeMed buff til Rødåsen
Neste artikkelTur i gråvær og sol til Rødåsen