Hadde jo bestilt godvær for dagens gleder i marka. Jo det ble turvær, men det kom mye nysnø igår, idag ble det stort sett grått, med enkle solstreif.

Vi tuslet nå ivei fra Ulvåshytta litt før elleve, nesten null grader. Borti løypene var det ikke preppa idag, så vi fikk 20-30 cm nysnø å labbe i oppover.

Oppå Rømmesmyra var jeg i praksis utslitt, hadde brukt godt over en time hit opp til trimkassen. Det er mye! Og endelig kom det flere, som suste raskt forbi på glatte ski. Vi satt nå der vi brukte ved furua, det var slett ikke kaldt, og et par solstråler varmet godt i fjeset. Ganske lite vind, så påskestemningen var der.

Etter en halvtimes rast, uthvilt og glad, tuslet vi videre ned til Rødåsen. Jo, jeg merker at formen er stigende, den er der snart formen for langtura. Snøen var såpass tørr og lett at det gikk da på halvtimen ned til grinda i Rødåsen:

Og fortsatte ned til engene og rasteplassen vår. Alt og alle var snødekt, så det ble å grave bort en halvmeter med nysnø først. Og her ble vi sittende en time og bare kose oss. Vel vi så ingenting til fjella i sør. Det var mest skyet, men flere varmegrader. Idag hvilte jeg helt ut, hadde god tid, strekte meg lenge og vel, Borga fikk sove ei god stund.

Så etter denne stunda var vi helt god for heimtur med litt tempo. Ingen prepping ennå, ble tungt tusling oppover snøen til Rømmesmyra igjen:

Etter som klokka nærmet seg 5 ble det mer og mer sol, riktig vakkert skue utover alle myrene!

Nede ved stubben måtte vi ha oss en hvil, ikke fordi vi var slitne, men det knurret i magen, klokka var halv seks. Satt nå der og beundret de unge som kom i full fart oppover på kveldstrim. Det var nok ikke mange som enset oss på stubben der nei!

Ulvåshytta igjen litt før sju. Akkurat da kjørte maskina ut for å preppe markaløypa! Begynte å bli skumring, sola fikk aldri noe tak, istedet kom det et snøvær og kvelden ble grå. Men vi hadde fått turen vår vi, godt fornøyd og veldig slitne som skal være etter en tur.

Jo, det gjør godt dette, alt blir så mye enklere når kroppen får seg litt trim!

ForrigePåsketur til Gammelosen
Neste artikkelPåskestemning i Oksbåsen