Startet ved Espa litt etter ti. Det var meldt strålende sol idag, men det regna lett da vi gikk oppover, fem grader. Vinden var sterk fra nordvest, den ville ikke løye før utpå kvelden. Var litt spent på føret, hadde med gode brodder idag. Veien var  delvis islagt, men den var i oppløsning i varmen, gikk greit uten brodder oppover.

Det var godt å komme inn i skogen i le for nordvesten. Hadde nok valgt bra tur idag, på sørsida av Hovshaugen fikk vi en fin påsketur med lite vind og mye sol!

Opp ved krysset i nedre Rødåsen så vi til vår store lettelse at veien innover til Oksbåsen hadde ikke vært brøytet på lenge. Og det hadde gått mye folk oppover, hardtrampet snøføre innover, det ville bli grei tur uten styret med broddene.

Oppe ved markaløypa etter en times lett tur oppover bakkene. Løypa var fin den, lite folk å se til. Tenkte vel å ta oss en rast akkurat her i krysset, men var litt nysgjerrige på Kvitesteinan, så vi gikk løypa sørover med sola i øynene. Oppå kanten oppom Piksteinstjønna fant vi en fin blåbærtue som vi satte oss på. Fremdeles hard vind, iskald nordvest, vi satt i le her og hadde det bra.

Kvitsteinan fikk vente. Vinden løyet ikke, en av skiløperne kom opp fra myra med hetta hardt igjen-snurpet. Hadde det bra her vi, i le av grana og blåbærtua, hadde bare gått 3 km så langt, sola stekte så godt og Borga lå og koste seg i lyngen.

Etterhvert tuslet vi tilbake til veien og gikk videre østover til Oksbåsen. Egentlig lite vind utpå enga her, og ved snuplassen var det faktisk vindstille!

Så da satte vi oss der ei stund og solte oss med varm tekopp i en snøskavel. Akkurat som i gamle dager oppi Torslia, gode minner strømte på fra tidlige tiders påske!

Klokka begynte bli halv fire og vi hadde et par timers hjemtur. Sola var også iferd med å sige ned i grantoppene, det var vel best å se nedover veien igjen.

Det gikk greit og raskt nedover veien, lite plager i fotan. Veldig fin og myk snø å gå, den ble etterhvert hardere som sola forsvant. Like ved krysset i Rødåsen fant vi ei fin maurtue å sitte ved. Vinden hadde spaknet helt, her hadde vi også dagens siste varme solstråler! Det gjorde godt med mat, magen laget rare lyder, men roet seg fort ned med et par brunostskiver.

Var nede ved krysset halv sju. Kjente nok godt at det hadde vært lang tur idag, i tildels løs snø på slutten. Men jeg er nok der igjen, på vei til å få godformen for lange turer!

Tilbake til bilen i Espa i sju-tida. Nå var det vindstilt. Hadde gått 7 km idag, syns det er bra av meg, og i brukbart tempo. Kan se lyst på vårsesongen!

ForrigeTur i gråvær og sol til Rødåsen
Neste artikkelGuste tur til Rødåsen