Startet som vanlig i ti-tida ved Ulvåshytta. Et håpløst vær, hadde snødd mye igår, nå var det et par varmegrader, grått gråvær og yr meldte mye vind utover dagen. Var litt spent på markaløypa. Men idag var den perfekt og nypreparet! Kramsnø, så det ble litt tungt å gå oppover Rognlia.

Lite folk i marka ennå, vi satte oss som vanlig oppe ved trimkassen på Rømmesmyra uten å se en eneste skiløper.

Merkelig nok, så var det ganske vindstille oppå myrene, ble koselig å sitte der med tekoppen. Og jeg var ikke sliten. Begynner å merke for alvor at formen er bedre!

Etterhvert gikk vi opp til krysset til Raudhåmmåren, bare for å se at den veien var snøen meterdyp, ingen sjanse på tur utom preppa løypa idag heller.

Så vi tusla ned til trimkassen i Rødåsen, det gikk så greit og lett. Tok det vanlige instagram bildet fra grana der. Etterpå gikk vi ned i engene for å finne le for vinden, her på sørsida av marka blåste det ganske hardt.

Det gikk ikke an å sitte med lunsjen på vår faste plass. For mye vind, det ble for kaldt for fingrene. Så vi trakk inn i skogkanten under ei svær og vid gran, der var det stille og godt å sitte en stund. Og sannelig kom sola fram og varmet oss så godt i fjeset!

Hjemover gikk bare på viljen og rutinen. Det ble lite sol i Rødåsen, gråværet fortsatte med iskald vindtrekk.

Da vi kom ned fra Rømmesmyra, skjedde noe underlig. Det stilnet helt og sola kom fram med masse lys!

Så da satte vi oss ned på stubben som vanlig og spiste opp resten av matpakka. Ikke sliten, men tom, magen knurret. Sa da satt vi der og så på ivrige skiløpere på vei innover marka. Solgleden var kortvarig, i ett var hele skogen i surr av et hisssig snøvær. Da gikk vi ned til Ulvåshytta.

Godt å leve om dagene, formen er stigende, snart kommer april!!

 

ForrigePåskestemning i Oksbåsen
Neste artikkelVårtur til Ståkkåtjønna