Idag skulle vi prøve noe nytt. Gå opp markaløypa/ det preppa skisporet fra sør, fra Lomtjønna ved Geibuan.  Har jo gått på ski fra Ulvåsen og hit, og hele runden tilbake via Seljan og Hølbekken,  men det er femten år siden (januar 2003).

Vi kjørte oppi Lauvåsen og videre opp til den store P-plassen ved Lomtjønna. Her var det skikkelig oppbrøyta, og skiløypa går like inntil og rundt Lomtjønna.

Kom oss i gang i ti-tida, lett yr og gråvær som varte resten av dagen. Godt og varmt, nesten fem varmegrader. Hadde håpet på nypreppa skispor, det ble istedet kramsnø å gå på, den ble ganske sørpete utover dagen.

I det småkalde vårværet gikk vi stort sett i ett over Lauvåsmyren og bort til Håmanntjønna, ser tjønna bortover her på bildet.

Nå lysnet det kraftig, sola kom nesten fram. Så vi satte oss på en stor og fin barflekk utpå Fannremsåsen med lunsjen vår. Trodde vel det var greit å gå de ti metrene borttil barflekken, men snøen i skogen er helt løs og vi sank nedi til knes/magen! Klokka var nesten ett, bortpå barflekken var det gode ritualet med å tømme ut sekken, bre ut sitteskinnet, pakke opp maten og nyte livet!

Vi kjente det nå! Det er vår! 

Det er en annen luft, det er slutt på iskalde trekken, været er varmt og godt, deilig å være ute i marka. Så vi tuslet videre oppover markaløypa/ skitraseen.

Etter en drøy time var vi kommet dit vi tenkte oss idag. Ståkkåtjønna. Bildet under er fra turen sist sommer, juni 2018, tatt med litt vidvinkel (35mm), vi kjenner igjen de tre furuene mot høyre, bjørkeklyngen til venstre og tjønna rett fram:

På heimturen fikk vi en god del sol. Ble bedre fotoforhold, prøvde et par motlysbilder mot vårsola:

Her er vi kommet ned til Håmånntjønna igjen. Markaløypa går ned til venstre, rett fram er skogsveien ned til Spjøtlia:

Må prøve engang å ta turen fra Lauvåsen opp til Spjøtlia og videre hit opp.

Nede ved hogstfeltet i Kvamssætra  var det blitt gjennomslag, og snøen var tildes avsmeltet:

Tilbake til Lauvåsmyrene i halv seks tida. Nå var det så fint kveldslys, så vi satte oss på en rabbe like oppom tjønna med kveldsmaten.

Det ble kveldsstund som markerte et veiskille og farvel til vinteren som var. Selv om snøen rundt oss var så iskald, så satt vi gode og varme i vårsola og hadde godfølelsen, nå er formen der, nå blir det lange, gode turer Borga!

Tilbake til bilen i sju-tida. Nå kom det mye folk på skitur med hund! Det var vel skumring, men bra lys til å gå seg en runde innover marka.

 

 

Kart over dagens tur. Vi startet i sør ved Lomtjønna og gikk skiløypa opp til Ståkkåtjønna.

ForrigeGuste tur til Rødåsen
Neste artikkelSnøtur til Kvitsteinan