Idag skulle det bli varmt i marka! Ville gå til Årlia idag, for  å se hvor langt våren er kommet. Startet i ti-tida ved Espa, det gikk lett og ledig oppover, deilige 18 grader!

Oppe ved Gabriel-Rødåsen ble det lengre fotopause. Innimellom hvitveisen sto så fint blomstrende vårkål!

Så fin vårstemning oppi Gabrielrommet nå!

Vi tuslet nå videre opp den bratte veien til Hulluflata. Hadde en god tepause her. Mye folk i marka idag, ganske mange kom opp Melkeveien. Og de var lettkledte, shorts og t-skjorte, alle gikk i joggesko! De fleste gikk oppover mot Raudhåmmåren, vi to fortsatte opp til Rødåsen:

Oppe ved sittebenken var det planer om lengre lunsjpause. Det var for varmt til det, og bakken var svart av ivrige maur, Borga ville ikke få ro og fred her.

Så fortsatte stien innover mot Årlia. Inni skogen var det blitt snøfritt, så vi gikk omtrent halvveis, til  grensa mot Skaun. Der fant vi ei fin grasslette hvor vi la oss ned med maten vår.

Det gikk tregt med oss i varmen idag. Hadde ikke trodd at det skulle bli så mange grader siste helga i april. Det var også blikkstille, godt å være i skyggen av de store granene idag!

Her er vi oppå Evjensslettet. Ser endel fjell i Trollheimen fra en stubbe her, men idag var det alt  for disig, så bare konturene av Resfjellet og Gjemshøgda.

Vi kom fram til Årlia halv fem. Hadde nok brukt litt for lang tid idag, skogstien var gjørmete og dryg, det var så godt med de fine pausene i solsteken. Her er Baklia rett ned:

Det er så fint i Årlia nå. Snøen er borte og hvitveisen blomstrer så vakkert! Vi satte oss ned på hvilebenken foran det røde huset, rastet lenge, prøve å få hvilt ut skikkelig.

Etterhvert samlet vi greiene og gikk oppigjen til Evjensslettet. Det fristet ikke å slite seg utover skogsstien, så vi gikk rett nedover mot Oksbåsen.

Det var tørt og fint nedover, bare noen få snøfonner å krysse over. Så det gikk med bra tempo ned til Oksbåsen, bare en dryg halvtime:

Var nede ved Oksbåsen halv sju og nå hadde vi bra med tid før solnedgang. Vi satte oss ned i veikanten og lyttet til tranespillet borte ved Pikhaugtjønna.

Kom tilbake til bilen like etter solnedgangen, hadde gått tålelig kjapt utover grusveien. Den var snøfri og stort sett opptørket og fin.

En deilig og lang markatur idag, nå er blomstersesongen igang igjen i marka. Bare ren lykke å vandre innover i de hvite blomsterengene!

 

 

ForrigeRauhåmmaren om Rødåsen
Neste artikkelSnøtur til Hovsslettet
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments