Da vi satt ved benken foran Hovsslettet, var det en mismodig stemning. Det snødde tett, og all den fine hvitveisen var dekket av flere cm våt nysnø!

Startet halv elleve ved Ulvåhytta. Jeg var vinterkledt, det var bare et par kalde plussgrader. Idet samme vi skulle til å gå, begynte det å snø, først ganske lett. Hadde på goretex dressen og tuslet ivei oppover mot Stormyra.

Tok av stien mot Hovsslettet. Været økte på med vind og tett snødrev, men innimellom noen solglimt! Satte oss nedpå ei blåbærtue og knipset dette bildet idet sola forsvann i snødrevet:

Der på blåbærtua seg lysten på å gå hjem innover oss. Jeg frøs, hadde på for lite klær. Skulle hatt på den varme, tykke vinterlongsen! Men i sola ble det så godt og varmt, ikke enkelt å kle seg under sånne værforhold!

Vi fortsatte etter å ha spist litt. Her er vi kommet til Hovsslettet, triste greier å se all den fine hvitveisen under all den våte nysnøen!

Veldig snedig å se all den fine nysnøen oppå alt det nyutsprunge løvverket:

Skogen er blitt grønn, så det stemte ikke helt med snøen på marka:

Hovsslettet. Favorittplassen min i marka. Skogen rundt er nokså uberørt, dette er det (llille) røde huset i skogen! Og på enga foran vokser det fine orkideer!

Det er greit og enkelt å gå hit fra Ulvåshytta eller Rødåsen, kommer langt på halvannen time. Vi to går ofte hit for å få noen timer i skogens ro og fred. Det passerer noen markatrimmere, men har aldri sett folk inni huset.

Etterhvert samlet vi sakene og tuslet utover mot sør og Rødåsen. Bonden har plukkhogget noe skog i vinter, så skogsveien var nokså oppkjørt og gjørmete.

Utpå kanten ned mot Rødåsen begynte sola å skinne mellom de heftige snøbygene. Så da laget vi oss ei snøgrop her og tok en lengre matpause. Klokka var blitt fire, luggumt med rast, det ble da riktig hyggelig i solvarmen, selv om de snøkledte granene mer minte om advent og jul!

Etter en liten times gåing i snøslapset var vi nede i Rødåsen. Termometeret ved trimkassen viste hele to varmegrader! Nå ja, det var vel derfor jeg småfrøs idag, manglet de ekstra vinterplaggene, så vi var snart på vei oppover til Rømmesmyra.

Det sluddet bare værre over myrene, snøen økte på. Ble ingen stans oppå Rømmesmyra, det var også en iskald vind. Tuslet derfor raskt ned mot stubben vår og satte oss i le under et par store grantre.

Var godt med pause etter timene med subbing i snøen. Men jeg hadde ikke noen plager med fotan, er nok i mye bedre form nå ja! Rundt omkring hang hvitveisen med blomstene sine, likte nok ikke all denne nysnøen:

Kom tilbake til Ulvåshytta i sju-tida, været hadde roet seg litt, men fremdeles iskaldt, så vi dro hjem til glovarme fiskekaker med wokgrønnsaker.

En berikende dag tross alt, det er godt å leve livet ute, selv om naturkreftene stritter imot, så er det en ubeskrivelig lykke å være ute!

 

ForrigeÅrlia og Oksbåsen
Neste artikkelVårtur i nysnøen over Rauhåmmåren
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments