Kom oss seint ivei idag, det sludda om morgenen. Men i halv elleve tida var vi endelig oppi Espa, klar for nye eventyr!

Jeg gikk og nynnet på “kom mai du skjønne milde”, det var virkelig fin vårstemning oppi her. Været hadde bedret seg mye, nå var det mer sol enn snøbyger.

Veien var bar forbi gården, men i siste svingen før nedre Rødåsen, begynte snødekket. Vi var bortom Gabrielrommet for en tepause, her kom en kar med lang telelinse og var så interessert i grønnspett.

Men oppå Hulluflata og videre var det rett og slett skiføre. Heldigvis var det som det pleier å være, hardtrampet sti i begge retninger inn i marka.

Syns nesten det var trist med all denne snøen, for skogen er grønn og utlauvet:

Vi gikk hardt på brattbakken, syns det gikk så lett idag, merker nok at formen er på plass. Oppå den svære hogstflata fant vi oss en grønn flekk ved ei furu og hadde oss en times lunsjpause.

Etterhvert tuslet vi videre i den gode stien til utsikten, kom fram i tre-tida. Veldig fint å se ned på den grønnkledte dalen!

Hele Nerøra med havna:

Oppover Orkdalen, så lite til fjella idag:

Rauhåmmåren i vårsol! Tenkte vel å bli bare snar idag, det var ikke mulig etter den tunge snøvandringa oppover, vi ble sittende lenge og vel, bare koste oss i sola!

Bedre tider for Borga nå, lange gode, pauser på barmarka uten den kalde snøen.

I fire-tida tuslet vi oppover mot Markaløypa. Ikke langt opp fra utsikten, ble det en lengre fotopause. Engfiol sto i så fin blomst innimellom snøflekkene!

Oppå Rømmesmyra var det heller vinterlig. Sånn ca 30 cm nysnø, med et skarelag oppå. Hmm, er dette mai?

Vi gikk over myra og bort til rasteplassen som er bygd. Hadde en god tepause, ble nesten påskestemning med sola som skinte så varmt!

Kom ned i Rødåsen i seks-tida. Veldig spesielt å se all den blomstrende hvitveis rundt omkring snøflekkene:

 

Her er vi like oppom Hullflata. Snøgrensa var på ca 250 moh idag.

Tok resten av matpakka ved ei bjørk nede i Hulluflata. Veldig sær stemning, graset var langt og grønt, bjørka var fullt utlauva i full blomst, rundt omkring godt og vel dekt av snø!

Var tilbake i Espa i 8-tida. En riktig flott påske/vårtur! Blir nok favoritturen min dette, en overkommelig 6 km lang tur, som løser opp alle sorger og gjør meg glad igjen!

 

ForrigeSnøtur til Hovsslettet
Neste artikkelÅrlirunden i snøen