Våren er sen i år, vi startet i halv elleve tida fra Ulvåshytta, men Markaløypa oppover var dekt av 20 cm hard skaresnø. Vært greit med ski idag!

Vi gikk i ett opp til gadden vår ved Stormyra, selv om jeg var godt kledd med ullongs idag, så var det for tynt i skyggen.

Etter en styrkende tekopp fortsatte vi oppå Stormyra. Mye snø oppover skogsveien, rett og slett skiføre!

Bjørka er grønn, snedig med all den snøen rundt omkring!

Vi gikk ned til fururabben ved Nord-Årlia og tok en lengre lunsjrast der. For noen dager siden satt vi på samme plass, helt snøfritt og sommertemperatur på nesten 20 grader. Idag var det såvidt vi fant oss en snøfri flekk, fire- fem grader og alt av maur hadde gått inn i tua igjen!

Et lite kvarter senere var vi nede i selva Årlia.

Her er Baklia, knipset bildet med telezoomen på mobilen. Nesten imponert over hva nymotens digitalteknikk kan få til:

Vi ville gå hele runden idag, men det ble drygt med all snøen!

Så da fortsatte vi videre og gikk oppå Evjensslettet. Er en stubbe her like ved stien. Når du sitter på den ser du rett i hjertet på Trollheimen, med Snota og Trollhetta som sentrale hvite diamanter på denne tida. Ettersom jeg hadde glemt telelinsa, knipset jeg dette bildet av Trollhetta med mobilen, helt drivkvit!

Nede i Rødåsen ble det en lang hvil, klokka var seks, var skikkelig sliten, godt med mat nå. Forbausende lite plager i fotan, følte at jeg kunne gått i timesvis ennå, selv om det går tregt med oss.

Strekket fra Rødåsen til Rømmesmyra ble den drygeste idag, hadde håpet på nesten snøfritt oppover Markaløypa, men nei, mye snø. Plankene var delvis snøfri, så det gikk da på et vis, utom var det blitt oppbløtt, løs snø.

Først i åtte-tida kom vi over i Ulvåsen. Og gikk utpå kanten over de gamle hoppbakkene. Hvilken fantastisk kveldssol! Vi ble bare sittende her, en utrolig opplevelse med resten av matpakka og varm te!

Utpå her var det jo varmt i været, inni skyggen og snøen på løypa var det såvidt over null grader.

Aftenste i Ulvåsen

Sola seg mer og mer ned, denne vakreste tida på dagen er blitt en av høydepunktene på turene mine på solskinnsdager!

En av de fineste turene denne våren, den var relativt kort, 6km, vi kunne ta det med ro, bare være ute og kose oss!

ForrigeVårtur i nysnøen over Rauhåmmåren
Neste artikkelFra Aunmyrene til Rødåsen