Der vi satt og koste oss med kveldsmaten i Rødåsen, glovarm te og salami, seg en usigelig gled over meg! Graset var grønt, bjørka var grønn og det blomstra så fint av hvitveisen!

Vi hadde startet nedi Espa i ti-tida, 8 varme grader, lettskya gråvær. Hvitveis er på det fineste nå, selv om nysnøen tok hardt på i den siste uka:

Etter tre kvarters stigning var vi ved Aunet. Nysnøen som kom er borte nå. Det spirer og gror så fint nå!

I skråningen bak Aunet var maigull så fint i blomst:

Etterhvert tuslet vi innover skogen  østover mot Aunmyrene.

Helt i vestkanten av myra satte vi oss ned og koste oss med en tekopp. Litt sliten etter alle motbakkene, Borga la seg godt til rette i den gode lyngdyna, og sovnet raskt.

Været forble gråvær, men yr meldte mye regn til kvelds. Så vi la opp turen etter det. Var litt spent på snøen bortover myrene, men det var ingen snø, lett og fint å gå bortover.

Etter en time var borte ved Pikhaugtjønna, altså ved traseen for Markaløypa, skitraseen.

Vi fulgte nå Markaløypa oppå Pikhaugen, fant igjen den gode lunsjplassen fra ifjor. En fin tørrflekk ved ei stor furu. Brettet ut fjellduken og satte oss godt til  rette med matpakka vår.

Etterhvert tuslet vi videre, krysset Oksbåsveien og så videre Markaløypa nordover. Borga ble mer og mer urolig, plutselig ble hun vill i blikket og begynte å småbjeffe! Der sto det sannelig en svær elg midt i løypa. Men den heiv seg rundt raskt, fikk aldri tatt noe bildet av den.

Og snart var vi oppi det grønne paradis i Rødåsen. De store engene oppom gården. Kan ikke gå her om sommeren, en stor flokk kviger holder til her da.

Vi satt her en times tid og koste oss. Eller ventet på regnet, det skulle komme nå i seks-tida fortalte yr. Så vi tuslet ned igjen til Hulluflata sånn i halvsju tida.

Kom ned til Espa i sju-tida, det regnet bra nå, regnet kom akkurat som vi leste av yr!

Rett og slett en fantastik rundtur på nesten 7 km. Godt å se at våren er igang igjen for fullt! Den gladeste tida i året, godt å være til nå, på tur i det grønne.

 

Dagens rundtur merket med rødt

ForrigeÅrlirunden i snøen
Neste artikkelFra Espa til Lauvåsen